Συγκλόνισε η αντιπολεμική παράσταση των ΟΝΑΡ Ζάρκου

Μια συγκλονιστική εμπειρία απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στις αίθουσες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρκου “Ο Φαϋττός” το Σάββατο το βράδυ.
Η θεατρική ομάδα ΟΝΑΡ επέλεξε να παρουσιάσει μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κοσμου. Ο τίτλος αυτής “ΓΙΑΤΙ;”. Ένα αντιπολεμικό έργο με έντονο το στοιχείο του πόνου που προκαλεί σε μια αθώα ψυχή ένας πόλεμος και το πόσο μεγάλη ανάγκη είναι για τον πλανήτη η Ειρήνη σε όλα τα επίπεδα. Επηρεασμένοι από τα γεγονότα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια και τη χώρα αλλά και την περιοχή μας, οι ΟΝΑΡ μέσω της τέχνης αποφάσισαν να φωνάξουν όλοι μαζί απ τη σκηνή που στήθηκε, ότι κανένα παιδί δεν θα πρέπει να πονάει, να πεινάει, να πεθαίνει σ αυτόν τον πλανήτη, κανείς άνθρωπος δεν θα πρέπει να κρυώνει μέσα σε μια σκηνή μετά τον πόλεμο.
Οι ερμηνείες καθήλωσαν το κοινό που σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, με έντονο το στοιχείο της αρχαίας τραγωδίας, παρακολουθούσαν συγκινημένοι.
Σε μια εποχή όπου ο πολιτισμός και η παιδεία λείπουν, η μοναδική ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Φαρκαδονας άφησε το στίγμα της ακόμη μια φορά.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζάρκου πρωτοτυπεί εδώ και 9 χρόνια έχοντας μια από τις πιο ενεργές και δραστήριες πολιτιστικά ομάδες, που στο παρελθόν έχουν ταξιδέψει σε φεστιβάλ αλλά και σε περιοδείες υπό την αιγίδα της Περιφέρειας σε όλο τον Νόμο Τρικάλων αλλά και εκτός ορίων του.
Την παράσταση παρακολούθησαν εκτός απ τους 130 θεατές που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και: ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαρκου Γιάννης Σδραλης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Χρήστος Καραμανος, ο Διευθυντής Γυμνασίου Φαρκαδονας Αιμίλιος Παπαδημητρίου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σφιρλιδας, η πρώην διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Ζακρου Γεωργία Καλλιτσουνακη, ο αντιπρόεδρος του Δ. Συμβουλίου Φαρκαδονας Βασίλης Αγγέλης, οι καθηγητές κ. Παππάς και κ. Κούμπου κ.α.
Την παράσταση άνοιξε και προλόγισε η διευθύντρια του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων Αθανασία Τσιοτινου, φιλόλογος- θεατρολογος.

Φωτογραφικό υλικό: ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΑΤΣΙΟΥ