Ιστορικές μνήμες στην διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης των μαθητών του ΓΕΛ Φαρκαδόνας

Αναδρομή στην Ιστορία της πατρίδας μας πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου και της σχολικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Το αφιέρωμα των μαθητών σχετιζόταν με την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου και τους αγώνες Των Ελλήνων για μια ελεύθερη πατρίδα.

Μέσα από απαγελλίες, δρώμενα και την αφήγηση επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στην εγκατάλειψη της πόλης του Μεσολογγίου, να αναδείξουν το ηθικό μεγαλείο των Μεσολογγιτών και να διατρανώσουν, παρά τη ηθικά και υλικά ενάντια, την ομόψυχη απόφασή τους: ή να ζήσουν ελεύθερα ή να πεθάνουν.

Η φιλόλογος του σχολείου, κα Ευαγγελή Παθέκα, υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό της σχολικής γιορτής, κατάφερε μέσω αυτής να συγκεράσει και να αναδείξει τις πολύπτυχες δυνατότητες των μαθητών του σχολείου.

Τα μουσικοχορευτικά και θεατρικά δρώμενα, το αξιόλογο οπτικοακουστικό υλικό αλλά και η αφήγηση αποσπασμάτων από το έργο του εθνικού μας ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων ενώ ταυτόχρονα προσέγγισαν και φώτισαν την επανάσταση του 1821από μια ιδιαίτερη οπτική.