Θανάσης Μεριβάκης: Η Δημοτική αρχή Αγναντή έφτασε το χρέος της ΔΕΥΑΦ προς τη ΔΕΗ, 3.300.000 ευρώ!!

Αναρτώντας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών στη ΔΕΥΑΦ. Με μια εισαγωγή που απευθύνεται στη δημοτική αρχή, ο πρώην δήμαρχος διευκρινίζει τη θέση του και αποσαφηνίζει τα γεγονότα:
“Καλησπέρα σε όλες και όλους.
Απευθύνομαι στη δημοτική αρχή Φαρκαδόνας σχετικά με το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Άκουσα ένα μέρος από τη συνεδρίαση και έχω να πω τα εξής:

Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, καλώ τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ να καλέσει το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης να ελέγξει τη ΔΕΥΑΦ για τη θητεία μου από το 2014 έως το 2019, αλλά και τη θητεία του νέου δημάρχου από το 2019 έως το 2023.

Εάν έχουν το θάρρος, ας τολμήσουν. Ανέφερε ο ορκωτός λογιστής ότι έχει να γίνει έλεγχος από το 2011 και έτσι ακριβώς είναι, αλλά δεν ανέφερε τον λόγο. Πού τον ξέρει. Επίσης, το γνωρίζει και η διοίκηση. Ας δώσουν στη δημοσιότητα τα έγγραφα. Ο λόγος που δεν μπορούσαμε να αναθέσουμε τον έλεγχο ήταν γιατί υπήρχε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία που έκανε το έλεγχο από το 2011. Επίσης, ανέφερε ότι το 2018 και 2019 είχε αρνητικά αποτελέσματα. Πάνω σε αυτό έχω να πω τα εξής: Τα χρήματα από την κατανάλωση του νερού κάλυπταν την κατανάλωση του ρεύματος. Ποτέ δεν αρνήθηκα ότι το 2019, όταν παρέδωσα τη ΔΕΥΑΦ, η οφειλή προς τη ΔΕΗ ήταν περίπου 980.000 ευρώ, αλλά όταν την παρέλαβα, ήταν περίπου τα ίδια.

Σήμερα η οφειλή προς τη ΔΕΗ είναι περίπου 3.300.000 ευρώ και ρωτώ, γιατί; Κατά την περίοδο 2014 μέχρι τον Αύγουστο του 2019, πλήρωσε η ΔΕΥΑΦ στη ΔΕΗ 1.980.000 ευρώ. Επίσης, τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από το ειδικό τέλος, που είναι 80% επί της κατανάλωσης.

Και τελευταίο, κατά την περίοδο που διατέλεσα πρόεδρος, έφερα χρηματοδότηση σε έργα περίπου 8.000.000 ευρώ, όπως το δίκτυο λυμάτων Φαρκαδόνας, τη μεταφορά νερού από τη Φαρκαδονα στην Παναγίτσα-Γριζάνο Διάσελλο, την τηλεμετρία όπου πήρε και βραβείο η ΔΕΥΑΦ, καθώς και με ίδιους πόρους το δίκτυο μεταφοράς νερού από την Φαρκαδόνα στον Κλοκοτό – Γεωργανάδες και το έφτιαξε το τότε προσωπικό, καθώς και τα φρεάτια λυμάτων στην Οιχαλία και πολλά άλλα. Κατά την άποψή μου, σωστά δεν εγκρίθηκε, γιατί ανέφερε ο ορκωτός ότι δεν είχε καθαρή εικόνα.

Με εκτίμηση,
Θανάσης Μεριβάκης”