Στην τελική ευθεία για τις επαναληπτικές εκλογές η Περιφερειακή Ενότητα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για τις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ανέμεναν τα απαραίτητα έγγραφα και εγκυκλίους από το υπουργείο Εσωτερικών και το Πρωτοδικείο προκειμένου να ξεκινήσουν την διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκίνησε και η προετοιμασία εφοδιασμού των εκλογικών σάκων που θα παραλάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Το υλικό βρισκόταν στην διάθεση της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων και από αργά το μεσημέρι ξεκίνησε ο εφοδιασμός των σάκων με τα ψηφοδέλτια και την υπόλοιπη ύλη, απαραίτητη για τις εκλογές.

Η διανομή των εκλογικών σάκων προς τους Δήμους θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής, με τους δημοτικούς υπαλλήλους να καλούνται να παραλάβουν τους σάκους για να τους μεταφέρουν στα δημαρχεία προκειμένου στην συνέχεια να τους παραλάβουν οι δικαστικοί.

Η διαδικασία παραλαβής αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου.

Την Παρασκευή παραδίδονται στους Δήμους τα σχολικά κτήρια που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα. Κάποιες ιδιαίτερες προετοιμασίες δεν απαιτούνται καθώς κάλπες και παραβάν παραμένουν από τις πρώτες εκλογές στα σχολεία.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Δευτέρα κάτι ανάλογο που συνέβη και στο πρώτο γύρο των εκλογών.

Στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν 363 εκλογικά τμήματα για να υποδεχτούν τους χιλιάδες πολίτες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Την ψήφο των πολιτών θα διεκδικήσουν Κώστας Αγοραστός και Δημήτρης Κουρέτας, ένας εκ των δυο το βράδυ της Κυριακής θα είναι ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας για την επόμενη πενταετία.

Εκείνο που απασχολεί πλέον τα δυο στρατόπεδα είναι που θα κυμανθεί η συμμετοχή. Ερώτημα όλων είναι αν η συμμετοχή παραμείνει στα ίδια επίπεδα με τις πρώτες εκλογές ή αν η αποχή αυξηθεί αρκετά μιας και η εκλογική διαδικασία στους Δήμους έχει ολοκληρωθεί.