Οι κάτοικοι του Κεραμιδίου έδειξαν εκ νέου την εμπιστοσύνη τους στον Βασίλη Θεοδώρου

Το Κεραμίδι είναι εκείνο το χωριό, όχι μόνον εντός των ορίων του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας, το οποίο έχει υποστεί την μεγαλύτερη συγκριτικά καταστροφή, αφού η διάλυσή του υπήρξε πλήρης και ολοσχερής!

Μέσα στην δίνη αυτής της καταστροφής, όπου οι κάτοικοί του μαζί με τα σπίτια και τις περιουσίες τους απώλεσαν και τις αναμνήσεις τους, θα ήταν παράλειψη του οιουδήποτε να μην επισημάνει ότι ως άλλος άξιος καπετάνιος σε τούτο το ναυάγιο που επιφύλαξε η επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel», στάθηκε ο νυν πρόεδρος της τοπικής κοινότητος του Κεραμιδίου, ο κ. Βασίλειος Θεοδώρου. Η αυτοθυσία του εκείνες τις κρίσιμες ώρες της καταστροφής υπήρξε απαράμιλλη, καθόσον ήταν ο τελευταίος κάτοικος του Κεραμιδίου που εγκατέλειψε το χωριό. Δεν πρέπει, όμως, να παραγνωριστεί ότι και μετά την καταστροφή ήταν ο πρώτος που επέστρεψε και έστερξε τους συγχωριανούς του, παρέχοντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια, άνοιξε την κοινότητα σε όλους, έδωσε την δύναμη στους εθελοντές να διαχειρίζονται και να διαμοιράζουν το υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας που συνέρρεε καθημερινά στο Κεραμίδι με δωρεές απλών πολιτών απ’ όλη την επικράτεια. Ήταν και είναι εκείνος που με ταπεινότητα, αλλά και δυναμισμό βγήκε μπροστά σε όλες τις μάχες από κοινού με τους συγχωριανούς του και απαίτησε τα νόμιμα και τα δίκαιά τους. 

Όλη αυτή την γνήσια, ανθρώπινη και προπαντώς υπεύθυνη στάση του επιβράβευσαν οι συγχωριανοί του, κατατάσσοντας τον, πρώτο σε σταυρούς προτίμησης, καθώς στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ηςΟκτώβρη από τα 96 συνολικά ψηφοδέλτια που έλαβε ο συνδυασμός «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», με τον οποίο συμπορεύτηκε, εκείνος βρέθηκε να προτιμάται στα 77 απ’ αυτά. Κατόπιν έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων με την υπ’αριθμ. 21/2023 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων, πλέον ο κ. Βασίλειος Θεοδώρου επανεκλέγεται ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεραμιδίου και ως εκ τούτου το «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» εξασφαλίζει μία επιπλέον έδρα την οποία καταλαμβάνει η Βάια (Βάνα) Γαλάνη.