ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ – ΟΤΑΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΗ

Μόνο οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η στάση αναισθησίας της δημοτικής αρχής Φαρκαδόνας και ο δήμαρχος κ.Αγναντής μπροστά στις μεγάλες ανάγκες και προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πλημμυροπαθείς δημότες .
Αρχικά ο κ.δήμαρχος αγνοούσε τα καλέσματά μας για συνάντηση , μάλιστα σ’ ένα από τα «κλεισμένα ραντεβού» μας δεν εμφανίστηκε καν και στη συνέχεια έστειλε την αστυνομία να κατευνάσει την αγανάκτηση των πλημμυροπαθών.
Στη συνέχεια έστελνε κάποιον αντιδήμαρχο και όταν εδέησε ο ίδιος να μας κάνει την τιμή και να έρθει σε συνάντηση, άρχισε ένα μονότονο τροπάριο συνεχών δικαιολογιών – κωλυμάτων του τύπου: «λεφτά δεν υπάρχουν», «εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», «φταίει η περιφέρεια», «δεν μας ακούει η κυβέρνηση»… Τόσο μονότονα επαναλαμβανόμενες οι προφάσεις του ,που κοντέψαμε να πιστέψουμε κι εμείς ότι «το δήμαρχο και το δήμο μας δεν τους ακούει κανείς , δεν τους υπολογίζει κανείς» , «ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα…δεν έχει αρμοδιότητα» κ.α.
Τελικά ,αναρωτιόμαστε : Τι αρμοδιότητες έχει η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος ; Τι μπορεί να κάνει τελικά για τους δημότες του , που πολλοί έχασαν σχεδόν τα πάντα, άλλοι έχασαν πολλά , άλλοι ίσως λιγότερα ,άλλα όλοι θέλουν να παραμείνουν και να ζουν αξιοπρεπώς εδώ στον τόπο τους ;
Αν δούμε κι από τη νέα του απάντηση σήμερα ,αποκορύφωμα της αναισθησίας του , μάλλον δε μας θέλει καν εδώ στη Φαρκαδόνα , μάλλον μας θέλει να μην έχουμε καμιά αξιοπρέπεια, μάλλον μας θέλει ζητιάνους και δουλικούς του και τη Φαρκαδόνα «κρανίου τόπο»
Αυτό συμπεραίνουμε από την απάντηση του στο αίτημα της Επιτροπής Πλημμυροπαθών να μισθωθεί λεωφορείο με έξοδα του δήμου προκειμένου να μεταφερθούν οι πλημμυροπαθείς δημότες που θα συμμετέχουν στην πανθεσσαλική διαμαρτυρία πλημμυροπαθών , το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στη Λάρισα.
Τι μας είπε ,αφού το σκέφτηκε και διαβουλεύτηκε με τις δημοτικές υπηρεσίες ; Τι απεφάνθη; Ότι αυτό που ζητάμε «δεν το επιτρέπει ο νόμος»!!!.
Πώς γίνεται κάθε φορά κάποιος νόμος να μην επιτρέπει μικροέξοδα της τάξης των 200€ (που περίπου κοστίζει η ναύλωση ενός λεωφορείου) για να προβληθούν και να διεκδικηθούν οι ζωτικές ανάγκες των δημοτών που το βιός τους πνίγηκε στη λάσπη;
Πώς γίνεται απ’ την άλλη ο ίδιος νόμος ( αυτός τελικά που ορίζει τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος) να επιτρέπει απευθείας αναθέσεις έργων , της τάξης των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, από το δήμαρχο σε εργολάβους ;
Πώς γίνεται αυτός ο νόμος να επιτρέπει δαπάνη 2.262,21 ευρώ σε γλυκά και αναψυκτικά!!! για την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής !!!
Πώς γίνεται αυτός ο νόμος να μη δίνει την «ευχέρεια» στο δήμαρχο για προσφορά 200€ στον αγώνα των πλημμυροπαθών , ενώ του δίνει την «άνεση» να ξοδεύει κάποια χιλιάρικα για τη φιέστα ορκωμοσίας του ;
Επειδή απλά γουστάρει;
Επειδή θέλει να «κεράσει» τους «κολλητούς» του τη μέρα της γιορτής του με δημόσια χρήματα;
Έλεος πια ! Μ’ όλα αυτά που γίνονται στα μέρη μας πιστεύουμε πως ο κύριος δήμαρχος και η δημοτική αρχή Χαίρονται που έχουν στα χέρια τους μια κατεστραμμένη περιοχή, με σκορπισμένα χωριά και οικογένειες και προκλητικά διοργανώνουν και χρηματοδοτούν νικητήριες εκδηλώσεις! Την ώρα που οι πληγέντες παλεύουν με επιλεκτικά εχθρικούς νόμους, με ένα επιλεκτικά εχθρικό κράτος για να έχουν «που την κεφαλή κλίναι», για αποζημιώσεις, για αντιπλημμυρικά έργα ,για να μείνουν τελικά στον τόπο τους. Τη στιγμή που παλεύουν για τη ζωή τους.
Ο Κόσμος μας και ο κόσμος τους! Τα συμπεράσματα δικά σας!
Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι ,για την αξιοπρέπειά μας ! Ό,τι κατακτήσαμε με αγώνα το κερδίσαμε , δε μας το χάρισε κανένας! Συμμετέχουμε στην πανθεσσαλική διαμαρτυρία το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στη Λάρισα . Αναχώρηση λεωφορείου 10:30πμ από την πλατεία Φαρκαδόνας. ΔΩΡΕΑΝ.
Για τα έξοδα φροντίζουν συντοπίτες μας που θέλουν τον τόπο τους ζωντανό ,φροντίζει η αλληλεγγύη σωματείων και φορέων ,αυτών που ήρθαν και μας ξελάσπωσαν ,αυτών που μας έστειλαν τόνους ειδών ανάγκης. Ελπίδα μας ο αγώνας ! Δύναμη η οργάνωσή μας.! Όπλο η Αλληλεγγύη!