Από τις 14 οικογένειες έμειναν πίσω μόλις οι τέσσερις – Χωρίς αποζημιώσεις οι κάτοικοι

Άφησαν πίσω τους το κατεστραμμένο βιος τους και έφυγαν σε αναζήτηση στέγης για τη δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο αλλά και όπου αλλού μπορούσαν να βρούνε ένα «κεραμίδι» για τους σκεπάσει οι κάτοικοι των σπιτιών στις Λαϊκές Κατοικίες Φαρκαδόνας.

Από τις 13-14 οικογένειες, σήμερα κατοικούν πλέον στα σπίτια μόλις τέσσερις που παλεύουν μέσα στην απόγνωση να επαναφέρουν τη ζωή τους και χωρίς να λάβουν μάλιστα ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, οι κάτοικοι των σπιτιών δεν είχαν αποκτήσει ακόμη ιδιοκτησιακά παραχωρητήρια ενώ οι κατοικίες μετά από μια γραφειοκρατική περιπέτεια και οργανισμούς που καταργήθηκαν, συγχωνεύτηκαν κτλ, πέρασαν ως ιδιοκτησία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μιλώντας για όλα αυτά στο Trikalanews.gr ένας εκ των ελάχιστων κατοίκων που έχουν απομείνει, κ. Δημήτρης Χαλκιάς, επισήμανε ότι με βάση τα όσα έχουν ενημερωθεί μέχρι τώρα, δεν δικαιούνται ούτε ευρώ αποζημίωσης. «Ο κόσμος έχει αφήσει τα σπίτια του που χρόνια κατοικούσε και αναζήτησαν αλλού στέγη προσωρινή ή και μόνιμη πλέον. Χωρίς την παραμικρή αποζημίωση πώς θα μπορέσει ο κόσμος να φτιάξει ξανά τα σπίτια του;» αναρωτιέται.

Οι κάτω όροφοι των σπιτιών έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ενώ οι φθορές συνεχίζουν. «Οι σοβάδες των τοίχων ακόμη και στους πάνω ορόφους αρχίζουν να πέφτουν. Τα πατώματα φουσκώνουν. Τα υπόγειά μας είναι κατεστραμμένα. Κάποιοι από τους γείτονές μου που πλημμύρισαν αναγκάζονται χωρίς καμία οικονομική στήριξη, να ανάβουν καλοριφέρ ή σόμπες για να μπορέσουν να στεγνώσουν οι τοίχοι των σπιτιών τους και να μπορέσουν την Άνοιξη να κάνουν έστω ελάχιστες παρεμβάσεις και να τα ξανακατοικήσουν».

Από πλευράς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, φαίνεται να επιχείρησαν τον καθαρισμό σπιτιών που όμως δεν κατοικούνταν. Τι θα απογίνουν όμως οι άνθρωποι που έχουν μείνει όμηροι της γραφειοκρατίας χάνοντας τα σπίτια τους μέσα σε μια νύχτα;

Πηγή: Trikalanews.gr