Δεν έλαβε τη δέσμευση της δημοτικής αρχής Αγναντή για διαφανείς διαδικασίες διαχείρισης των χρημάτων από την πολιτεία ο συνδυασμός του Μιχάλη Μπαγιώτη.

Πραγματοποιήθηκε η  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024. 
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, την οποία και ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κούτσιας.
Στη συνέχεια ξεκίνησε με ερωτήσεις προς την δημοτική αρχή η συνεδρίαση. Πρώτος τον λόγο έλαβε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Θεόδωρος Λακιάρας, ο οποίος και ρώτησε για ένα θέμα που κυριαρχεί στην τοπική κοινωνία του Δήμου Φαρκαδόνας και όχι μόνο.
Ο κ. Λακιάρας ρώτησε τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας Σπύρο Αγναντή για την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και αφορούσε το Βιομηχανικό Πάρκο Φαρκαδόνας, τι ειπώθηκε και ποιες είναι οι προθέσεις της Δημοτικής αρχής.
Τόνισε ότι αυτό το έργο αν προχωρήσει θα αλλάξει όχι μόνο την Φαρκαδόνα αλλά και  όλο τον νομό Τρικάλων. Ενώ εξέφρασε την απορία του γιατί ο κύριος Δήμαρχος για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν ενημέρωσε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, ώστε να παρουσιαστεί μια εικόνα δυναμικής διεκδίκησης.
Η απάντηση του Δημάρχου Φαρκαδόνας Σπύρου Αγναντή δεν ήταν με σαφήνεια, αφού αναφέρθηκε ότι τώρα γίνεται η συλλογή των εγγράφων για όσα είχαν προηγηθεί για το έργο αυτό από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ενώ κατέληξε ότι όταν θα φτάσουν στο 50 % των εγγράφων τότε και θα είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες. Προφανώς μια απάντηση που δεν θεωρείται ότι διαφωτίζει το θέμα. Ενώ η παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Κουκώνη για το ίδιο θέμα, προβλημάτισε ακόμη περισσότερο, αφού είπε πως «εκτιμά ότι η περίπτωση είναι πολύ δύσκολη».
Ο συνδυασμός «Νέο Ξεκίνημα» θα συνεχίσει να έχει ψηλά στην ατζέντα αυτό το θέμα, αφού  θεωρεί ότι θα είναι ένα μεγάλο έργο πνοής.
Στην συνέχεια την σκυτάλη των ερωτήσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης πήρε η Δέσποινα Καπνουτζή – Σπήλιου η οποία ρώτησε τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας για το αν υπάρχει άδεια λειτουργίας στις παιδικές χαρές του Δήμου. Η απάντηση του Δημάρχου επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ, αφού υπήρξε μεγάλη ασάφεια για το αν τελικά έχουν ή όχι άδεια λειτουργίας οι παιδικές χαρές.
Επίσης η Δέσποινα Καπνουτζή – Σπήλιου ρώτησε αν ο Δήμος έχει συστήσει την υπηρεσία  εσωτερικού ελέγχου. Η απάντηση δόθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Κουκώνη, που απάντησε πως κανένας δήμος στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δεν έχει συστήσει αυτήν την υπηρεσία.
Στην συνέχεια οι δημοτικοί σύμβουλοι  με μπροστάρη τον Μιχάλη Μπαγιώτη, πλην του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Αγγέλη, καταψήφισαν  την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Ο λόγος ήταν η άρνηση της Δημοτικής Αρχής να δεσμευτεί ότι τα εκατομμύρια που ήρθαν ή θα έρθουν από την Πολιτεία στον δήμο Φαρκαδόνας και αφορούν τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες να γίνουν με διαφανείς διαδικασίες, δηλαδή με ανοιχτό διαγωνισμό. Η Δημοτική αρχή δεν δεσμεύτηκε σε αυτό και ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, η καταψήφιση.
Ο συνδυασμός Νέο Ξεκίνημα του Μιχάλη Μπαγιώτη κάνει ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά στους πολίτες του Δήμου Φαρκαδόνας ότι σύσσωμος θα παλέψει για τα δικαιώματα των δημοτών, θα επιζητά με κάθε ευκαιρία τις διαφανείς διαδικασίες σε όλους τους τομείς που αφορούν τα οικονομικά του δήμου Φαρκαδόνας και δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω σε αυτά που αποτελούν συμφέρον για τον κάθε πολίτη του Δήμου. Αυτή είναι μια υπόσχεση που δόθηκε από την πρώτη στιγμή και θα διατηρηθεί μέχρι τέλος.

Ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας
«Νέο Ξεκίνημα»