Συνάντηση Σκρέκα – Breton στις Βρυξέλλες για το μέλλον της βιομηχανίας στην Ευρώπη – Πρόσκληση να επισκεφθεί βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα

Kostas Skrekas, on the left and Thierry Breton

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συναντήθηκε την Τετάρτη (6   Μαρτίου 2024) στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton τον οποίο προσκάλεσε να έρθει στη χώρα μας να επισκεφθεί βιομηχανικές μονάδες που προωθούν την πράσινη μετάβαση και δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία καθώς και τα επόμενα κρίσιμα βήματα. 

Ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στον Επίτροπο τις προτεραιότητες της εθνικής στρατηγικής της Ελλάδας με προτεραιότητα την επαναβιομηχάνιση και τις δράσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η Κυβέρνηση με συγκροτημένο σχεδιασμό δημιουργεί πολλαπλασιαστική αξία για την οικονομία μας και αυτό μεταφράζεται σε ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τις νέες και τους νέους μας. 

Ο Τρικαλινός Υπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Thierry Breton να επισκεφτεί μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στην Ελλάδα που προωθούν την πράσινη μετάβαση στην πατρίδα μας και δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς. Μεταξύ αυτών, και η αμυντική βιομηχανία που αφορά τη θωράκιση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.