Στο «ρετιρέ» της αποχής η Οιχαλία, «ταβάνι» η συμμετοχή για τα Σερβωτά

Μπορεί η δημοτική κοινότητα Οιχαλίας να κατέχει την πρώτη θέση των εκλογικών τμημάτων σε επίπεδο Δήμου Φαρκαδόνας. Κατέχει ωστόσο σε μια ακόμη εκλογική διαδικασία τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχή, η οποία καταγράφει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Στη Οιχαλία σύμφωνα με την «Krini Live» λειτούργησαν 10 εκλογικά τμήματα στα οποία ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανερχόταν στους 4.320 εκλογείς. Στις κάλπες ωστόσο προσήλθαν μόλις 1.379 άτομα, με την αποχή να αγγίζει το 68,08%. Φτάνει να σημειωθεί ότι σε εκλογικό τμήμα της Οιχαλίας από 439 εγγεγραμμένους προσήλθαν μόλις 131 ψηφοφόροι, με τη αποχή να ανέρχεται στο 70,16%.

Κι αν στην περίπτωση της Οιχαλίας καταγράφτηκαν ποσοστά αποχής ρεκόρ δεν συνέβη το ίδιο στα Σερβωτά, τόπο καταγωγής του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Λιούτα.

Στο ένα και μοναδικό εκλογικό τμήμα που λειτούργησε εκεί, από τους 597 εγγεγραμμένους, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 442 πολίτες,, με την συμμετοχή να αγγίζει το 74,04%. Στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ο Θανάσης Λιούτας, έλαβε 194 σταυρούς, τέσσερις φορές περισσότερους ψήφους από τον δεύτερο κατά σειρά υποψήφιο της ΝΔ, που ήταν η Κατερίνα Παπακώστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *