Ξεναγήθηκαν στην ΒΙΟΣΕΡ μαθητές του ΓΕΛ Φαρκαδόνας

Μια εξαιρετική εμπειρία έζησαν οι μαθητές του ΓΕΛ Φαρκαδόνας μες την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΒΙΟΣΕΡ ΑΕ.

Η εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή διαφόρων τύπων ορού για ιατρική χρήση και αντιβιώσεων, υποδέχτηκε, ενημέρωσε αλλά και οργάνωσε την κατά ομάδες περιήγηση των μαθητών στις εγκαταστάσεις της.

Αρχικά, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο κύριο Βλάσση Θεόφιλο, Dr. Theofilos Vlassis Head of Quality (QM)-QA/QC & QP, του σύντομου ιστορικού της ΒΙΟΣΕΡ ΑΕ για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις βασικές αρχές που τη διέπουν, χωρίς να παραλείψει την αναφορά του στην ενεργειακή κατανάλωση και το οικολογικό αποτύπωμα της εταιρείας.

Ιδιαίτερα κέρδισε το ενδιαφέρον όλων η επανειλημμένη επισήμανση πως η καθαρότητα του προϊόντος, «μιας και διοχετεύεται απευθείας στο ανθρώπινο αίμα» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, αλλά και η σχολαστική μέριμνα για την καθαριότητα των εγκαταστάσεων, αποτελούν από τις πρώτες στοχεύσεις της.

Ωστόσο, αυτό που απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις των μαθητών ήταν η περιήγηση στα επιστημονικά εργαστήρια και στους χώρους της αυτοματοποιημένης παραγωγής.

Οι μαθητές ακολουθώντας με αυστηρότητα όλους τους κανόνες υγιεινής, που τηρούν και οι εργαζόμενοι, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και να απευθύνουν ερωτήσεις σε μέλη της επιστημονικής ομάδας του εργαστηρίου της χημείας και του μικροβιολογικού ελέγχου.

Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση και τις διεξοδικές πληροφορίες του χημικού μηχανικού της εταιρείας, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι την τελική φάση. Εντύπωση δε προκάλεσαν τα τμήματα της αυτοματοποιημένης διαδικασίας μέσω της ρομποτικής τεχνολογίας.

Η φιλοξενία και η περιήγηση στους χώρους της ΒΙΟΣΕΡ Α.Ε. αποτέλεσε μία μοναδική εμπειρία για όλους. Τόσο οι μαθητές και οι συνοδοί, όσο και οι εκπρόσωποι της εταιρίας αγκάλιασαν την όλη προσπάθεια και με έμπρακτο τρόπο ανέδειξαν τη δυνατότητα πρόσβασης των σχολείων σε εργασιακούς χώρους με μεγάλη παρουσία στον τόπο μας.

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του ΓΕΛ Φαρκαδόνας

Πρωτοβουλία-συντονισμός Κούμπου Παρασκευή καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Υποστήριξη-συμμετοχή Βανακάρα Αφροδίτη καθηγήτρια φιλόλογος ευχαριστούν θερμά την εταιρία για την φιλοξενία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *