Βία στα σχολεία: Μία από τις μάστιγες της εποχής μας

Όλοι υπήρξαμε παιδιά “ζωηρά”, όμως στις ημέρες μας η σχολική βία και η παραβατικότητα έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Με βάση τα στοιχεία που παρέδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της πανελλαδικής σχολικής εκστρατείας ευαισθητοποίησης του «Μίλα Τώρα», τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Η έρευνα έλαβε χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο σε 2.293 κατά το σχολικό έτος 2022-2023. Με βάση τα αποτελέσματα της ερευνας, Συμπερασματικά, τονίζεται πως: 1 στα 3 παιδιά, δηλαδή το 32,4%, σε όλη τη χώρα σε όλες τις σχολικές βαθμίδες δηλώνουν πώς έχουν δεχτεί τουλάχιστον μία φορά σχολικό εκφοβισμό από τους συμμαθητές τους.

Οι γονείς οφείλουμε να παρατηρούμε κάθε διαφορετικό σημάδι και να ακούμε τα παιδιά μας. Να μιλάμε στα παιδιά μας για να ξέρουν ότι δεν είναι μόνα τους. Δεν κρύβουμε το bullying αλλά το αντιμετωπίζουμε.

Σε περιπτώσεις bullying μπορούμε να απευθυνθούμε 1056 Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS από το Χαμόγελο του Παιδιού ή εφαρμογή CHAT 1056 116-111 Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων της ΕΨΥΠΕ 800 11 32 000 Συνήγορος του Πολίτη-Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού

Αν είσαι θύμα bullying ΜΙΛΑ τώρα. Μπορείς. Δεν είσαι μόνος.