Δύο εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο Δήμο Φαρκαδόνας κατά την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων

Στις σχολικές αίθουσες επέστρεψαν σήμερα Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων.

Η προσοχή ωστόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων είναι στραμμένη στις πανελλήνιες εξετάσεις και στους μαθητές της Γ’ τάξης, οι οποίοι αποτελούν τους φετινούς υποψηφίους για την εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι προετοιμασίες από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων έχουν ξεκινήσει. Διεξάγονται βάσει των εγκυκλίων που αποστέλλονται από το υπουργείο Παιδείας.

Χθες εξάλλου το υπουργείο έδωσε στην δημοσιότητα τον πανελλαδικό αριθμό των εξεταστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στις κατά τόπους εκπαιδευτικές διευθύνσεις, ταυτόχρονα των Τρικάλων.

Σε επίπεδο νομού Τρικάλων αναμένεται να λειτουργήσουν 13 εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, ενώ δυο για μια ακόμη χρονιά θα είναι τα εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων του νομού. Σε αυτά θα προστεθεί κι ένα εξεταστικό κέντρο για τους υποψηφίους του Εσπερινού Λυκείου.

Συγκεκριμένα στο νομό Τρικάλων θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ τα: 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ, 7ο ΓΕΛ, 8ο ΓΕΛ, καθώς επίσης και τα ΓΕΛ Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Βαλτινού.

Τους υποψηφίους του συνόλου των πέντε επαγγελματικών λυκείων θα δεχτούν τα δυο εξεταστικά κέντρα του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων. στο 1ο ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει και το εξεταστικό κέντρο για τα εσπερινά σχολεία.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να οριστούν οι Λυκειακές Επιτροπές ανά εξεταστικό κέντρο που θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την διαδικασία, καθώς επίσης και οι επιτηρητές. Λίγο πριν την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων αναμένεται και ο ορισμός των βαθμολογητών για την διόρθωση των γραπτών στο 49ο Βαθμολογικό Κέντρο Τρικάλων, το οποίο θα αναλάβει την διόρθωση γραπτών άλλων νομών της χώρας.