Την πρώτη ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία του Κ.Ο.Κ. είχαν τα νήπια τριών κοινοτήτων

Την πρώτη γνωριμία με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας είχαν τα νήπια Ταξιαρχών του Πετροπόρου και της Πατουλιάς. Τα παιδιά συνοδευόμενα από γονείς και δασκάλους επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Τρικάλων, έχοντας μια μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν για την σωστή μετακίνηση.

Η επίσκεψη είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και έγινε στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Θεματικού κύκλου «Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην» με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν βιωματικά για θέματα που αφορούν τους κανόνες του ΚΟΚ, κανόνες ασφάλειας ως πεζοί, ως ποδηλάτες και ως μελλοντικοί οδηγοί καθώς και για σωστή συμπεριφορά οδηγών και πεζών. Στη συνέχεια είχαν την χαρά να οδηγήσουν μόνοι τους τα μικρά οχήματα του Πάρκου με την επίβλεψη φυσικά του αρμόδιου υπαλλήλου.

Η μέρα όμως είχε και συνέχεια. Σειρά έλαβε ο Ζωολογικός Κήπος Τρικάλων.

Εκεί οι μικροί μαθητές είδαν από κοντά ζώα και πουλιά καθώς και τα ιδιαίτερα ξυλόγλυπτα έργα τέχνης που έχουν τοποθετηθεί και διακοσμούν τον χώρο.

«Γεμάτοι» με εικόνες, γνώσεις, θετική διάθεση και όμορφες στιγμές, επέστρεψαν πίσω δίνοντας την υπόσχεση για μια νέα «εξόρμηση»…του χρόνου πια!

Δάσκαλοι και γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τους υπαλλήλους του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και του Ζωολογικού Κήπου για την φιλοξενία και την ενημέρωση και τον κ. Δημήτριο Πολυγένη, οδηγό του λεωφορείου για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών.