Στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις 79 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και το ΕΠΑΛ

Στην τελική ευθεία για τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων έχουν εισέλθει οι Τρικαλινοί, ταυτόχρονα και Φαρκαδόνιοι υποψήφιοι του φετινού διαγωνισμού. Στην μάχη των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινούν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα ριχθούν συνολικά 1.193 μαθητές και απόφοιτοι. Από αυτούς οι 79 προέρχονται από τα λύκεια του Δήμου Φαρκαδόνας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την «KriniLive», από το ΓΕΛ Φαρκαδόνας θα διαγωνιστούν 26 υποψήφιοι, από το ΓΕΛ Οιχαλίας 19 και από το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας 34.

Τα μαθήματα στα λύκεια, γενικά και επαγγελματικά, ολοκληρώνονται στις 18 Μαΐου και 1η Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο οι μαθητές τηρούν την παράδοση που θέλει τους τελειόφοιτους, να κάνουν χρήση των απουσιών που δικαιούνται προκειμένου να αφιερωθούν σε επαναλήψεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων συνολικά 1.193 υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Από το σύνολο των υποψηφίων οι 841 προέρχονται από τα γενικά λύκεια, εκ των οποίων οι 701 τελειόφοιτοι και οι 133 απόφοιτοι. Επιπλέον 352 θα είναι οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων, εκ των οποίων οι 288 τελειόφοιτοι και οι 64 απόφοιτοι.

Από το σύνολο των υποψηφίων, 7 άτομα των ΓΕΛ θα εξεταστούν προφορικά, στο ειδικό εξεταστικό κέντρο που θα λειτουργήσει και φέτος στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα, στους χώρους του βαθμολογικού κέντρου.

Όπως είναι γνωστό, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανοίξει την Πέμπτη 1 Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα των νέων ελληνικών.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις πανελλαδικές την Παρασκευή 2 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας γενικής παιδείας.

Στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας θα λειτουργήσουν 2 Εξεταστικά Κέντρα, 1 στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας κι ένα στο ΓΕΛ Οιχαλίας. Αναφορικά με τους μαθητές του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας θα εξεταστούν στα δυο Εξεταστικά Κέντρα των Τρικάλων στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *