Σπουδαίες επιτυχίες για μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της περιοχής μας

paideia_1_-_antigrafo_5

Οι επιτυχίες των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων του Δήμου Φαρκαδόνας συνεχίζονται και μας γεμίζουν χαρά και ικανοποίηση. Αισιοδοξία για την πορεία των μαθητών που με τις επιδόσεις τους, κάνουν υπερήφανους τους γονείς  και τους καθηγητές τους, που συμβάλουν στη μόρφωση και στη μετάδοση της γνώσης.

Οι διακρίσεις μαθητών της Οιχαλίας και της Φαρκαδόνας συνεχίζονται λοιπόν, λίγους μήνες μετά την επιτυχή έκβαση των πανελληνίων εξετάσεων, όπου καταγράφτηκαν υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Πλέον η εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Φαρκαδόνας χαίρεται για την διάκριση 5 μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων στον 76ο Διαγωνισμό με την επωνυμία «ΘΑΛΗΣ» της  Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ο αριθμός των διακριθέντων μαθητών τη φετινή χρονιά έχει αυξηθεί κατά 3 καθώς πέρυσι στον ίδιο διαγωνισμό ήταν 2 από το γυμνάσιο και το λύκειο της Φαρκαδόνας.

Για την ιστορία ο διαγωνισμός σε τοπικό επίπεδο είχε διεξαχθεί στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας με τη συμμετοχή μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων της Οιχαλίας και της Φαρκαδόνας.

Οι διακριθέντες μαθητές είναι οι: Βολιώτη Αναστασία και Κούτσικου Αικατερίνη της Β΄ Γυμνασίου Φαρκαδόνας, η Κωστίμπα Ευγενία μαθήτρια της Α΄Λυκείου Φαρκαδόνας, η Μιχαήλ Βασιλική  μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Οιχαλίας και οι Γιώτας Νικόλαος και Φωκολώρος Ευθύμιος-Ταξιάρχης  μαθητές της Β΄ Λυκείου Φαρκαδόνας.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές μαζί με άλλους 56 σε όλο το νομό προκρίνονται στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία «Ευκλείδη» που θα διεξαχθεί στις 16 Ιανουαρίου 2016.

Οι διακριθέντες που θα προκύψουν από τον «Ευκλείδη» στην συνέχεια θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης», που θα γίνει στην Αθήνα, στις 27 Φεβρουαρίου 2016, προκειμένου να επιλεγούν οι Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες.
Η πρώτη Εθνική Μαθηματική Ομάδα θα αποτελείται από μαθητές Γυμνασίων και η δεύτερη από μαθητές Λυκείων και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2016), στην 33η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2016), και στην 57η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Χόνγκ Κόνγκ, Ιούλιος 2016).