Σχολική Διαμεσολάβηση, πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών που εμπεριέχουν βία κι επιθετικότητα από τη ΔΙ.Π.Ε Τρικάλων.

Συνάντηση του Διευθυντή κ. Χρήστου Τρικάλη με τον Καθηγητή Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κο Θεόδωρο Θάνο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/1/2014 στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, παρουσία του Συμβούλου Εκπαίδευσης κ. Κωτούλα Βασίλη, με θέμα τη διοργάνωση ημερίδας για τη Διαμεσολάβηση και τη σχολική βία.

Η βία ταλανίζει σήμερα την εκπαιδευτική κοινότητα κι επηρεάζει εκ βάθρων τους σκοπούς του σχολείου και της μάθησης.

Επιτακτική ανάγκη η εφαρμογή προληπτικής και παρεμβατικής πολιτικής, με στόχο τον έλεγχο και τη μείωση του φαινομένου.

Έγινε λόγος για τη συμμετοχή σχολικών μονάδων της ΔΙ.Π.Ε. Τρικάλων στο Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (http://dssd.ecedu.uoi.gr) του Εργαστηρίου Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που λειτουργεί υποστηρικτικά στα σχολεία που εφαρμόζουν/θα εφαρμόσουν τη σχολική διαμεσολάβηση, εφόσον το επιθυμούν.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η ημερίδα την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη και δράσεις από σχολικές μονάδες της ΔΙ.Π.Ε Τρικάλων την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στον πεζόδρομο της Ασκληπιού (ομπρέλα), που είναι η Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η οποία καθιερώθηκε πανελληνίως από το ΥΠΑΙΘΑ.

Η ομαλή λειτουργία των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα της ΔΙ.Π.Ε υποστηρίζοντας, ενεργοποιώντας κι ενημερώνοντας τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς!