Προς ολοκλήρωση των μαθημάτων βαδίζουν μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ελάχιστος πλέον χρόνος απομένει πριν την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους για τα γυμνάσια και τα λύκεια. Αν συνυπολογίσουμε και τις διακοπές του Πάσχα όπου τα σχολεία κλείνουν την Παρασκευή 7 Απριλίου και η επιστροφή θα γίνει την Δευτέρα 24 Απριλίου, τότε απομένουν για τρεις εβδομάδες μαθημάτων για τους μαθητές των λυκείων και τέσσερις για τους μαθητές γυμνασίων.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2022-2023:

α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30ή Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων- Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 18η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη.

Οι μαθητές των γυμνασίων που θα συνεχίσουν τα μαθήματα αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα προσέλθουν για μάθημα στα σχολεία στις 19 Μαΐου και 22 Μαΐου λόγω της διεξαγωγής των εκλογών και της χρησιμοποιήσεις των διδακτηρίων ως εκλογικά τμήματα.

Για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται μετά την ολοκλήρωση του διδακτικού έτους να ακολουθήσει η ενδοσχολική εξέταση των μαθημάτων, η οποία θα διαρκέσει έως και δυο εβδομάδες.

Η προσοχή ωστόσο αναμένεται να στραφεί στην διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, οι οποίες για τα ΕΠΑΛ ξεκινούν την 1η Ιουνίου και για τα ΓΕΛ και μία ημέρα αργότερα στις 2 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια. Οι εξετάσεις τόσο για την περίπτωση των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑ.Λ. θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Έκθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *