Μνήμες της επίσκεψης του αείμνηστου Μίμη Παπαϊωάννου ξύπνησαν στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας

Η πρόσφατη απώλεια του μεγάλου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Μίμη Παπαϊωάννου, συγκίνησε ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας. Μνήμες του παρελθόντος επέστρεψαν στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους κατοίκους της περιοχής, μιας και προ 15ετιας ένας από τους θρύλους του Ελληνικού ποδοσφαίρου, περνούσε τις πύλες του σχολείου, αποδεχόμενος την πρόσκληση του σχολείου.

Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είχε επισκεφτεί την περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας το 2007, συμμετέχοντας σε ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ των ομάδων, παλαιμάχων της ΑΕΚ και παλαιμάχων του Δήμου Φαρκαδόνας, αφιερωμένο στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα στο Μαλιακό. Η επίσκεψη αποτέλεσε ύψιστη τιμή για την περιοχή και τους κατοίκους της, όσο και για ολόκληρο το Δήμο.

Η υποδοχή που του επεφύλασσαν τότε κάτοικοι και εκπαιδευτική κοινότητα ήταν θερμή. Το ΓΕΛ Φαρκαδόνας σχεδόν ένα μήνα μετά το θάνατό του δεν θα ξεχάσει πέρα από το τεράστιο ταλέντο το οποίο διακρινόταν κάθε στιγμή του αγώνα, το ανθρώπινο πρόσωπο όλων. Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν ένας απλός άνθρωπος, δίπλα σ’ όλους, σαν να ήταν φίλοι του, με ταπεινότητα, ήθος, σεβασμό και κυρίως κατανόηση, για το λόγο τον οποίο πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη αθλητική μάζωξη.

Ο κ. Νίκος Θεοδώρου, χρόνια εργάτης του αθλητισμού και όχι μόνο, έκανε την τιμή στο σχολείο να εξιστορήσει, (σύμφωνα με την Κούμπου Παρασκευή καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Φαρκαδόνας,) τα λόγια του Μίμη Παπαϊωάννου σε μία ιδιωτική τους συζήτηση: «Μίμη θα ‘ρθεις στον αγώνα;» και ο Μίμης Παπαϊωάννου απαντά: «ακόμα και περπατώντας θα ερχόμουν». Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για αυτόν τον άνθρωπο.

Μαζί στο πάνθεον της Ιστορίας: Κώστας Δαυλής – Μίμης Παπαϊωάννου
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *