Κύκλο εκπαιδευτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις πραγματοποίησαν μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Φαρκαδόνας

Κύκλο εκπαιδευτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις του νομού Τρικάλων πραγματοποίησε το επαγγελματικό λύκειο Φαρκαδόνας με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών στο αντικείμενο και στο κλάδο που επέλεξαν να ακολουθήσουν.

Στόχος του σχολείου να φέρει ένα βήμα πιο κοντά τους μαθητές του, ενημερώνοντας για τους τομείς που ακολουθήσαν αλλά και τις δυναντότητες επαγγελματικής αποκατάστασεις που προσφέρονται μέσα από σειρά επαγγελμάτων που κληθούν να επιλέξουν.

Ειδικότερα μαθητές του σχολείου πραγματοποίησαν επισκέψεις στην εταιρεία Κλιάφα, στην ξενοδοχειακή μονάδα του Ξενία Βόλου και στο Μηχανουργείο Κουτσογιάννης ΕΠΕ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ Α.Ε

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, οι μαθητές της Β΄ τάξης του τομέα Μηχανολογίας και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της εταιρείας «ΚΛΙΑΦΑA.E».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, από την υπεύθυνη του ποιοτικού ελέγχου που τους παρουσίασε την διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης των αναψυκτικών και έδωσε απαντήσεις στις ερωτήσεις τους σχετικά με τα προϊόντα, τον ποιοτικό έλεγχο, τα συστήματα ασφαλείας και το δίκτυο διανομής. Στη συνέχεια στέλεχος του οικονομικού τμήματος παρουσίασε στους μαθητές την οργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών και οικονομικές πληροφορίες για την εταιρεία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν σε μια σύγχρονη, οργανωμένη επιχείρηση και να βάλουν στόχους για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΒΟΛΟΥ

Στις 8 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ στο Βόλο. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες σε όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου και παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο στους πελάτες του. Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους σχετικά με τις προοπτικές των επαγγελμάτων του ξενοδοχειακού και του τουριστικού κλάδου.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία «ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΕ»

Στις 8 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του τομέα Μηχανολογίας επισκέφθηκαν την εταιρεία «ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΕ» που δραστηριοποιείται στον τομέα των μηχανουργικών κατασκευών και επισκευών. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του μηχανουργείου και ενημερώθηκαν για το σύγχρονο εξοπλισμό που δίνει τη δυνατότητα κατασκευής μεγάλου εύρους προϊόντων, από ένα πολύ μικρό εξάρτημα έως τη δημιουργία μεγάλων μηχανημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *