Ήχησαν οι σειρήνες της Πυροσβεστικής στο Νηπιαγωγείο του Ζάρκου

Πυροσβέστες του Κλιμακίου της Οιχαλίας επισκέφτηκαν το σχολείο και ενημέρωσαν τα νήπια για το ρόλο του πυροσβέστη και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Οι σειρήνες του οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήχησαν έξω από το νηπιαγωγείο Ζάρκου, όχι εξαιτίας κάποιου δυσάρεστου συμβάντος πυρκαγιάς, που έθεσε σε ετοιμότητα τους πυροσβέστες, αλλά για την ενημέρωση των νηπίων γύρο από το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα νήπια του σχολείου, είχαν την ευκαιρία, όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «ΚΡΗΝΗ LIVE» να πληροφορηθούν γύρω από το σημαντικό και επικίνδυνο πολλές φορές έργο των πυροσβεστών από αντιπροσωπεία υπαλλήλων του Πυροσβεστικού κλιμακίου Οιχαλίας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σχολείου κι έσπευσε να ενημερώσει τα παιδιά.

Πυροσβέστες με ένα όχημα επισκέφτηκαν το σχολείο και ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους της φωτιάς, το έργο της Πυροσβεστικής αλλά και την κατάσβεσης μιας μικρής ή μεγάλης φωτιάς.

Τα παιδιά δεν έκρυβαν την εντύπωσή τους γύρο από το έργο των πυροσβεστών, ενώ με τις ερωτήσεις και με την παιδική αθωότητα που τα διακρίνει ζητούσαν να ενημερωθούν γύρω από όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την δραστηριότητα των πυροσβεστών.

Πολλά ήταν εκείνα τα νήπια που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον όταν μεγαλώσουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του πυροσβέστη, ενώ μεγάλη ήταν η έκπληξη όταν οι πυροσβέστες του έδειξαν την λειτουργία των μηχανημάτων, θέτοντας σε λειτουργία την μάνικα για την κατάσβεση μιας υποτιθέμενης φωτιάς.

Η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, τα Νήπια και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Οιχαλίας για την ενημέρωση και ευχήθηκαν το καλοκαίρι που θα έρθει όλα να κυλήσουν ομαλά, χωρίς φωτιές και δυσάρεστα φαινόμενα, που θα καταστρέψουν την φύση, το περιβάλλον και τις περιουσίες μας.