Σειρά πολύμορφων δράσεων πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο γενικό Λύκειο Οιχαλίας, λίγες μονάχα ημέρες πριν το σχολείο κλείσει για τις Πασχαλινές διακοπές.

Δράσεις που θα βοηθήσουν τους μαθητές τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου, με την παρουσία και τις εισηγήσεις ειδικών που προσήλθαν στο σχολείο της Οιχαλίας.

Η έναρξη κηρύχτηκε τη Δευτέρα, 3 Απριλίου με την επίσκεψη της κα Γιοβανοπούλου, εκπαιδεύτριας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο παράρτημα Τρικάλων. Αντικείμενο της ομιλίας της, ήταν η παρουσίαση οδηγιών και η πρακτική εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. Στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ ΟΙΧΑΛΙΑΣ η κα Γιοβανοπούλου με τη συμμετοχή και μαθητών, παρείχε πρακτικές οδηγίες σχετικά με τη βοήθεια και φροντίδα που απαιτείται σε περιπτώσεις που κάποιο πρόσωπο υφίσταται μια ξαφνική αρρώστια ή έναν ξαφνικό τραυματισμό μέχρι να φτάσει το ειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό. Από την εκπαιδεύτρια τονίστηκε ότι όλοι οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής τους, τουλάχιστον μία φορά, θα χρειαστούν βοήθεια ή θα κληθούν να παράσχουν Πρώτες Βοήθειες. Ήταν πραγματικά ένα μάθημα ζωής για τους μαθητές.

Το άνοιγμα του σχολείου προς τη γνώση και την επιστήμη συνεχίστηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου με την επίσκεψη του κ. Φλουρή Ανδρέα, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικού Συμβούλου για θέματα υγείας σε διεθνείς οργανισμούς (Ηνωμένα Έθνη, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, NASA, κ.α.). Ο ομιλητής έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Πανεπιστημιακού Τμήματος (με έδρα τα Τρίκαλα) και στη συνέχεια ανέπτυξε το τρίπτυχο άθληση-υγεία-διατροφή. Το ενδιαφέρον των μαθητών παρέμεινε αμείωτο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ομιλίας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τις ευεργετικές επιδράσεις της άθλησης και της σωστής διατροφής σε τομείς όπως η απόδοση, η παραγωγικότητα, η υγεία, η μακροζωία και γενικότερα σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ανάλογες ενημερωτικές δράσεις έχουν προγραμματιστεί από το Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Οιχαλίας και για το μήνα Μάιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *