Ζητούν να μπει τέλος στις μετακινήσεις συναδέλφων τους σε άλλους νομούς

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις συνεχείς μετακινήσεις της Διμοιρίας Υποστήριξης Τρικάλων προκειμένου αυτή να καλύπτει υπηρεσιακές ανάγκες σε άλλους Νομούς, εξέφρασαν το μεσημέρι της Παρασκευής, η Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων και μέλη της.

Μετακινήσεις που γίνονται με σκοπό να ληφθούν μέτρα τάξης σε γήπεδα, λειτουργώντας ως υπάλληλοι ασφαλείας των ΠΑΕ και των παραγόντων τους την στιγμή μάλιστα που αυτές δεν διαθέτουν κάποιο αντίτιμο προς την ΕΛ.ΑΣ. όπως γίνεται άλλωστε νόμιμα με μικρότερης εμβέλειας συλλόγους που διοργανώνουν π.χ. ποδηλατικούς αγώνες.

Μετακινήσεις που πραγματοποιούνται όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές με ένα ακατάλληλο για αυτή την χρήση υπηρεσιακό λεωφορείο το οποίο είναι απλά ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Μετακινήσεις που για το τρέχον έτος και μέχρι σήμερα έχουν στερήσει από τους συναδέλφους μας 60 μέρες από τις οικογένειές τους.

Μετακινήσεις που δεν επιτρέπουν την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.

Μετακινήσεις που κοστίζουν – καύσιμα, διανυκτερεύσεις, εκτός έδρας αμοιβή αστυνομικών- και για τις οποίες αναρωτιόμαστε αν έγινε ποτέ απολογισμός.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο, την ώρα της έλευσης συναδέλφων τους, που επέστρεψαν από την Αθήνα, οι οποίοι προ εβδομάδας είχαν λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να συμμετέχουν στα μέτρα τάξης στον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός αλλά και στις συγκεντρώσεις για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας οι Τρικαλινοί αστυνομικοί αιτήθηκαν:
– να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων,

-να αντικατασταθεί άμεσα το λεωφορείο της Δ.Υ. Τρικάλων.

-να αξιολογείται η οποιαδήποτε μετακίνηση.

-να συσταθεί μόνιμη Διμοιρία στην Δ.Α. Τρικάλων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΥΤ, Γιάννης Αναγνώστου, «ως Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων έχουμε καλύψει αρκετές φορές την αδιαφορία των αρμοδίων εξοπλίζοντας τους συναδέλφους που στελεχώνουν την Διμοιρία ακόμη και με κράνη. Το επάγγελμά μας είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνο, ας μην παίζουμε με τις ζωές των συναδέλφων και κατά τις υπηρεσιακές τους μετακινήσεις».