Υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους μαθητές

Ολοκληρώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το πρόγραμμα «Επικοινωνίας και Επιστήμης»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε του δια ζώσης προγράμματος «Επικοινωνίας και Επιστήμης» που πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα τμήματα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 19 δημοτικά σχολεία των Τρικάλων με όφελος ενημέρωσης 1300 μαθητές, για τα ισχύοντα επιστημονικά δεδομένα σε θέματα που τους αφορούν άμεσα, από ερευνητές επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στόχος του προγράμματος ήταν να παρακινηθούν οι μαθητές να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να ανακαλύψουν καινούργια ενδιαφέροντα που αφορούν το μέλλον τους και να αποκτήσουν ερεθίσματα για ένα δημιουργικό τρόπο σκέψης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδραστικές διαλέξεις των 30 λεπτών στις παρακάτω πέντε θεματικές:

·     1η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Επηρεάζει η κλιματική αλλαγή την υγεία και την απόδοση του σώματός μας; Μπορούμε να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες;» με ομιλητή τον Δρ Ανδρέα Φλουρή

·     2η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Η άσκηση είναι φάρμακο» με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Δρ Γιάννη Κουτεντάκη.

·     3η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Η φυσιολογία του ανθρώπου στο διάστημα» με ομιλητή τον Δρ Πέτρο Ντίνα, Διδάσκων και Ερευνητή στη φυσιολογία του ανθρώπου.

·     4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Οι επιπτώσεις του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος στην υγεία του ανθρώπου» και ομιλητές τους Δρ Πέτρο Ντίνα και Δρ Ανδρέα Φλουρή.

·     5η ΘΕΜΑΤΙΚΗ: «Οφέλη της Υγιεινής Διατροφής και προτάσεις για τα καθημερινά γεύματα των μαθητών» και ομιλητή τον Δρ Οδυσσέα Ανδρούτσο, Αναπληρωτή Καθηγητή Διατροφολογίας του Τμήματος Θεσσαλίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.