Ξεπέρασε τους 5.000 εμβολιασμούς το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας

Οι εμβολιασμοί στο κέντρο υγείας Φαρκαδόνας συνεχίζονται καθημερινά, ενώ δεν υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής για εμβολιασμό για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν

Αυξάνεται μέρα με την ημέρα ο αριθμός των πολιτών που έκλεισαν ραντεβού και πέρασαν τις πύλες του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Από την έναρξη των εμβολιασμών την περασμένη άνοιξη τις πύλες του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και του τοπικού εμβολιαστικού κέντρου, πέρασαν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που συγκέντρωσε η «ΚΡΗΝΗ LIVE», εκατοντάδες πολίτες από την περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας καθώς επίσης και από πολίτες όμορων νομών, που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Όπως εκτιμάται ένα ποσοστό της τάξης του 30-35% πραγματοποίησε και τις δυο δόσεις του εμβολίου. Σε αυτό το ποσοστό συγκαταλέγονται άτομα ηλικίας 60-64 και άτομα άνω των 70 ετών. Το υπόλοιπο μέρος κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας 30-39 ετών και 40 έως 44 ετών εμβολιάστηκαν με την πρώτη δόση και αναμένουν σε βάθος χρόνου δυο μηνών και άνω να εμβολιαστούν με την δεύτερη δόση του εμβολίου, θωρακίζοντας τον οργανισμό και τον εαυτό τους, προστατεύοντας παράλληλα και τους γύρω τους από την πανδημία.

Οι εμβολιασμοί στο κέντρο υγείας Φαρκαδόνας συνεχίζονται καθημερινά, ενώ δεν υπάρχει μεγάλος χρόνος αναμονής για εμβολιασμό για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν. Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που καθημερινά στην τοπική νοσηλευτική μονάδα της Φαρκαδόνας καταφθάνουν άτομα κι από όμορους νομούς για την διενέργεια του εμβολιασμού.

Εν τω μεταξύ τις τελευταίες ημέρες προσωπικό του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας συνδράμει μαζί με συναδέλφους από νοσηλευτικά ιδρύματα της 5ης ΥΠΕ στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία στα Νησιά». Ένας γιατρός και μια επισκέπτρια υγείας βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Ρόδου για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού του νησιού.

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού. Η επιχείρηση ενισχύεται από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.