Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση του Καρναβαλιού της Φαρκαδόνας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ηλία Καραμάνου καλεί τους φορείς και τους συλλόγους και τους πολίτες ξεχωριστά να δηλώσουν συμμετοχή στις φετινές εκδηλώσεις

Μπορεί να απέχουμε ένα 40ημερο από τον εορτασμό των Αποκριών, ωστόσο ο Δήμος Φαρκαδόνας και η αρμόδια Αντιδημαρχία Πολιτισμού ξεκίνησαν τον προγραμματισμό για την διοργάνωση των εκδηλώσεων-δράσεων.

Σκοπός των εκδηλώσεων η ψυχαγωγία και η διασκέδαση κατοίκων και επισκεπτών που θα παραστούν και θα τιμήσουν τις δράσεις που θα αναπτυχτούν στο κέντρο της Φαρκαδόνας, το διήμερο της Κυριακής των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.

Συγκεκριμένα το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ο Δήμος Φαρκαδόνας συνηθίζει να διοργανώνει τα παραδοσιακά κούλουμα με την παρασκευή της πατροπαράδοτης φασολάδας, και την διανομή σαρακοστιανών εδεσμάτων σ’ όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην πλατεία της Φαρκαδόνας ακολουθεί παρέλαση αρμάτων μετά την προσφορά παραδοσιακής φασολάδας, γιορτάζοντας το κλείσιμο του Τριωδίου και την έναρξη της Σαρακοστής.

Για το λόγο αυτό η Αντιδημαρχία Πολιτισμού μέσω του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ηλία Καραμάνου καλεί τους φορείς και τους συλλόγους από ολόκληρο το Δήμο, αλλά και ομάδες ατόμων και γενικά οποιονδήποτε θέλει να συμμετάσχει στη παρέλαση αρμάτων με άρμα ή με όποιο άλλο τρόπο θέλει, να δηλώσει συμμετοχή, προκειμένου να οργανωθεί το πρόγραμμα και να στηριχτεί υλικοτεχνικά, όπου χρειαστεί, τις κατασκευές τους.

Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2433350011, 2433350015, 2433350036.