Ξεκίνησαν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη και ολοκληρώνονται στις 9 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια της χώρας.

Η αίτηση εγγραφής και η δήλωση των απαραίτητων στοιχείων γίνεται με ενιαίο τρόπο για όλα τα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εισακτέοι ή εισακτέες που έχουν ήδη εγγραφεί σε άλλο Τμήμα ή Σχολή κατά τα παρελθόντα έτη οφείλουν να διαγραφούν από αυτό/ή. Το πληροφοριακό σύστημα του ΥΠΑΙΘ δίνει τη δυνατότητα αυτόματης αίτησης διαγραφής από το/τη προηγούμενο/η Τμήμα/Σχολή. Οι Γραμματείες των δύο Τμημάτων ενημερώνονται και διεκπεραιώνεται η σχετική διαδικασία χωρίς να απαιτείται άλλη ενέργεια του/της εγγραφόμενου/ης.

Σημειώνεται ότι έχει καταργηθεί σειρά δικαιολογητικών που απαιτούσε η εγγραφή κατά το παρελθόν (Απολυτήριο Λυκείου, Βεβαίωση Πρόσβασης, Ιατρικές Εξετάσεις κ.λπ.).

Η ολοκλήρωση της εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί μετά από την ηλεκτρονική τους εγγραφή στο ΥΠΑΙΘ.

Σε μεταγενέστερο χρόνο θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των νεοεισαχθέντων φοιτητών για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των στοιχείων και ο τρόπος υποβολής τους στη Γραμματεία του Τμήματος (ηλεκτρονικά, αυτοπροσώπως με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή ταχυδρομικά). 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.