Ξεκίνησαν από το Ζάρκο οι κατεδαφίσεις των κατεστραμμένων οικιών και των «κόκκινων» κτιρίων 

Ο επίλογος του καταστροφικού σεισμού της 3ης Μαρτίου του 2021 γράφεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Φαρκαδόνας, με το γκρέμισμα των οικιών και των λοιπών κτηρίων που κρίθηκαν κατεδαφιστέα από τα αρμόδια ελεγκτικά κλιμάκια.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την «KriniLive» ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο της κατεδάφισης έπιασε δουλειά προχωρώντας από την κοινότητα του Ζάρκου, στην οποία υπάρχουν και οι σοβαρότερες ζημιές, στην κατεδάφιση των πρώτων κτηρίων.

Στην εν λόγω κοινότητα δεκάδες σπίτια και λοιποί χώροι κτισμάτων κρίθηκαν ακτάλληλα-επικίνδυνα την άνοιξη του 2021, αναμένοντας την στιγμή της κατεδάφισης.

Η διαδικασία προχωρά κανονικά και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με σκοπό να κατεδαφιστούν τα επικίνδυνα κτήρια που καταστράφηκαν από το σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Στόχος του εργολάβου αλλά και του Δήμου Φαρκαδόνας να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των κατεδαφιστέων κτηρίων, καθώς πολλά από αυτά βρίσκονται έναντι δρόμων και αποτελούν κίνδυνο για πεζούς και διερχόμενους οδηγούς.

Η διαδικασία των κατεδαφίσεων αναμένεται να συνεχιστεί και στις υπόλοιπες κοινότητες, όπου έχουν χαρακτηριστεί με «κόκκινο» χρώμα τα κτήρια, τα οποία και θα πρέπει να ισοπεδωθούν.

Το κλίμα πάντως στο Ζάρκο, με την έναρξη του έργου αναμφίβολα προκαλεί θλίψη, την στιγμή που ιδιοκτήτες τους βλέπουν τους κόπους μια ζωής να κατεδαφίζονται.

Τόσο οι ίδιοι, όσο και ο κόσμος που έχει υποστεί ζημιές στις οικίες του, αναμένουν την στιγμή που θα ανάψει το πράσινο φως για την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών, καθώς τόσο στην συγκεκριμένη κοινότητα, όσο και στις κοινότητες του Γριζάνου, της Πηνειάδας, της Φαρκαδόνας και της Κρήνης υπάρχουν τεράστιες ζημιές οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Άμεσα γιατί πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους συνεχίζουν να ζουν σε κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους, ενώ πολλοί αναγκάζονται να διαμένουν σε οικίες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.