Ξανάνιωσαν εν μέσω χειμώνα τα χωριά μας

Από το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης τα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας δεν θύμιζαν τις ημέρες προ των εορτών. Ημέρες όπου τα παράθυρα πολλών σπιτιών παρέμειναν κλειστά και τα μαγαζιά ήταν άδεια από κόσμο.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων έφεραν αρκετό κόσμο και στην περιοχή μας που επέλεξε να διανύσει τις Άγιες ημέρες στους τόπους καταγωγής τους μαζί με συγγενικά, φιλικά και αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα χωριά της Φαρκαδόνας προσέλκυσαν αρκετό  κόσμο, γεγονός που άλλαξε την επικρατούσα και σε πολλές των περιπτώσεων καταθλιπτική εικόνα που διαμορφωνόταν στο παρελθόν.

Πολλοί από τους επισκέπτες μας επέλεξαν να παραμείνουν στα χωριά μας μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα γιορτάζοντας μαζί με τα στενά συγγενικά τους πρόσωπα την Πρωτοχρονιά. Άλλοι πάλι λόγω της εργασίας τους έλαβαν το δρόμο της επιστροφής για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Διαφάνηκε εξάλλου και το απόγευμα αλλά και το βράδυ της Κυριακής από την αυξημένη κίνηση που επικρατούσε στις εξόδους των χωριών.

Όπως και να χει οι επισκέπτες μας έδωσαν μια άλλη, χαρούμενη και αισιόδοξη νότα στο γκρίζο σκηνικό. Το νέο ραντεβού των επισκεπτών ανανεώνεται για τις επόμενες ημέρες όπου στην περιοχή μας θα καταφθάνουν κι άλλοι συνδημότες για να διανύσουν το νέο κύκλο εορτών της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.DSC_1056