Βούλιαξε από κόσμο η Φαρκαδόνα στο Πανηγύρι της Ενορίας

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ανοιχτή χοροεσπερίδα που διοργάνωσε η Ενορία Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρκαδόνας για την ενίσχυση και αποπεράτωση των έργων της εκκλησίας 

Το αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία της Φαρκαδόνας, σημείο συνάντησης του εκκλησιαστικού συμβουλίου Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας, κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας.

Αφορμή η πρώτη ανοιχτή χοροεσπερίδα που διοργάνωσε η Ενορία Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρκαδόνας για την ενίσχυση και αποπεράτωση των έργων της εκκλησίας.

Το αγκάλιασμα που έδειξε ο κόσμος της Φαρκαδόνας και των γύρω χωριών στην προσπάθεια του εφημέριου του Ναού π. Αθανάσιου Κούτσια ήταν κάτι παραπάνω από έντονη και αυτό φάνηκε από την συμμετοχή. Εκατοντάδες κόσμου προσήλθαν και στήριξαν με τη συμμετοχή του την προσπάθεια στην οποία πρωτοστάτησε και διοργάνωσε ο π. Αθανάσιος.

«Η παρουσία σας σήμερα σε αυτόν εδώ τον χώρο με συγκινεί ιδιαίτερα. Ο καθένας με τον τρόπο του, αποτελεί ευεργέτη της προσπάθειας για να ολοκληρωθούν τα έργα στο ναό μας, στο σπίτι του Θεού, στο σπίτι όλων μας, στον οίκο που προσερχόμεθα σε χαρές και λύπες για να δοξάσουμε το Τριαδικό Θεό. Εύχομαι ο Θεός να προστατεύει τον καθένα και οι πράξεις της ενίσχυσης, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, να αποτελέσουν Θειο δώρο για όλους μας», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο π. Αθανάσιος, στο σύντομο χαιρετισμό τους.

Στην εκδήλωση υπήρξε πλούσια λαχειοφόρος τα έσοδα της οποίας, όπως ποτών και φαγητών θα διατεθούν στο σύνολο τους για τα έργα του ναού.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας (παιδικό – ενηλίκων), του Βλαχόφωνου Συλλόγου Φαρκαδόνας και Περιχώρων καθώς επίσης και του Συλλόγου Αρβαντόβλαχων Αργυρουπουλίου Τυρνάβου.

Με την ολοκλήρωση των χορευτικών ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι που διήρκησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.