Βούιξαν τα χωριά από τα μεγάφωνα των πλανόδιων μικροπωλητών

Βγήκαν στα χωριά μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων που είχε ληφθεί προ 14ημερου και για εκείνους

Τις προηγούμενες ημέρες δεν μας έλειψε μονάχα το εβδομαδιαίο παζάρι της Φαρκαδόνας, μας έλειψαν και οι πλανόδιοι μικροπωλητές φρούτων, ζαρζαβατικών, και λαχανικών. Οι πλανόδιοι μανάβηδες, οι πλανόδιοι ανθοπώλες που συναντούσαμε στα χωριά μας πριν τις 10 Απριλίου, επέστρεψαν μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων που εφαρμόστηκε και σε εκείνους με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας. Οι μικροπωλητές, κάποιοι εξ αυτών συνδημότες μας, με άδεια πλανόδιου πωλητή, από το πρωί του Σαββάτου επέστρεψαν στα χωριά μας πουλώντας την πραμάτειά. Οι μεγαφωνικές τους έδωσαν ζωή στα χωριά με τους πολίτες να σπεύδουν να ψωνίσουν φρούτα και λαχανικά που τόσο καιρό στερούνταν, ή τα αγόραζαν σε ασυνήθιστες τιμές.

Οι περισσότεροι εξ αυτών που επισκέφτηκαν το Σάββατο τα χωριά μας κατείχαν φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο δεν έλειψαν κι εκείνοι που κατείχαν λουλούδια αλλά και νεόφυτα ζαρζαβατικά που καλλιεργούνται στους κήπους για το καλοκαίρι.

Όσο για τις τιμές οι καταναλωτές – συνδημότες μας τις χαρακτήρισαν ικανοποιητικές πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σαφώς καλύτερων από ότι είχαν συνηθίσει τις δυο περασμένες εβδομάδες.

KRINI LIVE