Στους γνώριμους ρυθμούς επέστρεψε το παζάρι της Φαρκαδόνας

Μετά από ένα 14ημερο παύσης άνοιξε σήμερα Σάββατο η λαϊκή αγορά της Φαρκαδόνας προσελκύοντας αρκετούς καταναλωτές από όλα τα χωριά

Μετά από ένα δεκαπενθήμερο απουσίας από τα παζάρια του νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας γενικότερα, οι παραγωγοί επέστρεψαν στις λαϊκές αγορές. Όπως είναι γνωστό στις 10 Απριλίου οι λαϊκές αγορές με απόφαση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας έπαψαν να λειτουργούν επί 14ημερου εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού που είχαν εμφανιστεί στον οικισμό ΡΟΜΑ στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Πλέον από σήμερα Σάββατο και μετά την πάροδο των 14 ημερών, οι λαϊκές αγορές άρχισαν να λειτουργούν και οι παραγωγοί έστησαν τους πάγκους σε τρία σημεία του νομού, στα Τρίκαλα στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή του ΟΣΕ, όπως επίσης και στη Φαρκαδόνα.

Και στις τρεις περιπτώσεις πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν για τα ψώνια τους μιας και για δυο εβδομάδες η αγορά φρούτων και λαχανικών γινόταν μονάχα από τα σούπερ μάρκετ και τα οπωροπωλεία. Και στις τρεις περιπτώσεις η λειτουργία των λαϊκών αγορών έγινε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας και αποστάσεων, ενώ πραγματοποιούνταν κανονικά και οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων αυτών.

Επιστροφή στο παζάρι της Φαρκαδόνας και για τους Φαρκαδόνιους καταναλωτές. Μετά από αρκετές μέρες οι καταναλωτές από τα χωριά του Δήμου μας επισκέφτηκαν το παζάρι για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Οι καταναλωτές απέφευγαν το συνωστισμό στους πάγκους ενώ οι πωλητές – παραγωγοί τηρούσαν τα μέτρα προστασίας τόσο στην απόσταση, όσο και στις συναλλαγές.

Εντωμεταξύ θέμα συζήτησης μεταξύ των παραγωγών υπήρξε η πολυήμερη αναστολή λειτουργίας των παζαριών. Οι περισσότεροι επικέντρωναν την συζήτηση στην οικονομική ζημιά που υπέστησαν μιας και δεν μπορούσαν να διαθέσουν πουθενά τα προϊόντα τους με αποτέλεσμα είτε να σαπίζουν στο χωράφι, είτε να τα πετούν οι ίδιοι προκειμένου τα φυτά να αναβλαστήσουν. Από την πλευρά τους οι συνδημότες έδειχναν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την λειτουργία της λαϊκής καθώς τις προηγούμενες ημέρες όπως ανέφεραν αναγκαζόταν να μεταβαίνουν αρκετά νωρίς το πρωί σε σούπερ μάρκετ για την αγορά φρούτων και λαχανικών και στις περισσότερες των περιπτώσεων είτε περίμεναν, είτε έφευγαν άπραγοι λόγω ελλείψεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες φρούτων, λαχανικών και ζαρζαβατικών.

KRINI LIVE