Βόλος – Κ. Λούλης (δωρητής Κιβωτού του Κόσμου): Τεράστιες ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στο επίσημο κράτος

Είναι ο δωρητής των δύο σπιτιών σε Διμήνι και Βόλο (video)

“Ανήκω στην κατηγορία των πολιτών που σέβονται και εκτιμούν το επίτευγμα του πολιτισμού μας, που είναι το τεκμήριο της αθωότητας” δήλωσε ο βιομήχανος Κώστας Λούλης, δωρητής των δύο σπιτιών της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο (σε Διμήνι και Άνω Βόλο) σχολιάζοντας τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες μέρες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, στο περιθώριο του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ που γίνεται στο Βόλο και στο οποίο έδωσε το παρών, ο κ. Λούλης, είπε συγκεκριμένα τα εξής:

“Ανήκω στην κατηγορία των πολιτών που σέβονται και εκτιμούν το επίτευγμα του πολιτισμού μας, που είναι το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση. Δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνων που σπεύδουν και βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις πριν τη Δικαιοσύνη. Είμαι κι εγώ, ένας από αυτούς τους ανθρώπους που εκτίμησαν πραγματικά, τον π. Αντώνιο και το έργο του, όπως τον εκτίμησαν τόσοι και τόσοι … τον βράβευσε η Ακαδημία Αθηνών, ανακηρύχθηκε Πολίτης της Ε.Ε, κάποια χρονιά … Φυσικά, όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, αλλά πιστεύω πρέπει να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης για να πάρουμε μια θέση. Σαφώς είμαι και εγώ στεναχωρημένος για όλα αυτά που συμβαίνουν και σκέφτομαι πάνω από όλα την τύχη των παιδιών, γιατί όσο με προβληματίζει το θέμα της υπόθεσης με προβληματίζει και η έλλειψη του ελέγχου από πλευράς πολιτείας.

Γιατί υποτίθεται, όλες αυτές οι δομές ελέγχονται από τις περιφέρειες και από ειδική υπηρεσία. Οταν οι εισαγγελείς της χώρας επί 25 χρόνια έστειλαν στην αγκαλιά του πατέρα Αντώνιου, αν δεν κάνω λάθος, κάπου 3.500 παιδιά με εισαγγελική εντολή, αυτό το κράτος δεν είχε το μηχανισμό να επιβλέψει επί 25 χρόνια τίποτα.

Τεράστιες ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στο επίσημο κράτος”.

thessaliatv.gr