Βγήκε «από τα ρούχα της» η Ελένη Στεργίου – Μπότη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικό συμβουλίου την απομάκρυνση τρίτων ατόμων από την αίθουσα σε μια «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση χωρίς να εισακουστεί και αποχώρησε

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε αλλαγές στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, τοπικά και πανελλαδικά, προκειμένου το Σώμα να απομακρύνει κάθε κίνδυνο διασποράς του covid 19.

Μεταξύ αυτών των αλλαγών και των μέτρων προστασίας είναι και η πραγματοποίηση συνεδριάσεων κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία αποκλειστικά των δημοτικών συμβούλων.

Στο Δήμο Φαρκαδόνας, τι γίνεται; Κατά τα φαινόμενα αυτό δεν τηρήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Τρίτης. Παρότι η πρόσκληση που κοινοποιήθηκε από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου στους συμβούλους για την διεξαγωγή της συνεδρίασης «κεκλεισμένων των θυρών» στην αίθουσα υπήρχε η φυσική παρουσία αρκετών ατόμων (κάποια από αυτά που δεν διαμένουν στην Φαρκαδόνα αλλά σε άλλες περιοχές της χώρας) πέραν του δημοτικού συμβουλίου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της αντιδημάρχου Παιδείας, Υγείας, κα Ελένη Στεργίου-Μπότη, που ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Βασίλη Κοκώνη, την απομάκρυνση των εν λόγω πολιτών που δεν ανήκαν στο Σώμα.

Κάτι τέτοιο δεν εισακούστηκε από τον πρόεδρο, με αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση της αντιδημάρχου που λίγο αργότερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την αίθουσα.

«Η πρόσκληση που λάβαμε ανέφερε συγκεκριμένα ότι η συνεδρίαση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών χωρίς φυσική παρουσία, πέραν των δημοτικών συμβούλων. Δυστυχώς, μολονότι ενημέρωσα τον πρόεδρο, για την παρουσία ανθρώπων, που δεν έχουν άμεση σχέση με το Δήμο, να κρατήσει την αναγκαία στάση και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις μου, επέτρεψε στα άτομα αυτά να παραμείνουν εντός της αίθουσας, γράφοντας στα “παλαιότερα των υποδημάτων του” τον σαφή κανονισμό για την προστασία των δημοτικών συμβούλων. Στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να εφαρμόσουμε στο ακέραιο τους κανόνες προστασίας, απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. Οι καιροί δεν επιτρέπουν χαλάρωση, πόσο μάλλον από εμάς τους αυτοδιοικητικούς, που οφείλουμε να δείξουμε το καλό παράδειγμα και όχι να κάνουμε διακρίσεις.», ανέφερε η κα Ελένη Στεργίου-Μπότη, αμέσως μετά την αποχώρηση της.

Αξίζει να υπογραμμιστεί τέλος ότι η συνεδρίαση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ η κα Ελένη Στεργίου-Μπότη, εξήγησε ότι αν επαναληφθεί το φαινόμενο δεν θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση.

KRINI LIVE