Βασίλης Θεοδώρου: «Ο Δήμος πρέπει να βρει λύση τώρα για το ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας»

Η υπόθεση του ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας συνεχίζει να απασχολεί τους ηλικιωμένους της Φαρκαδόνας και των όμορων χωριών. Το θέμα της αναστολής λειτουργίας του κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φαρκαδόνας, το οποίο ανέδειξε η «Krini Live» ήρθε το μεσημέρι της Πέμπτης και στα ερτζιανά με την ραδιοφωνική παρέμβαση στο Ραδιόφωνο της Λέσχης 97,6 του αντιπροέδρου του ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας και προέδρου της τοπικής κοινότητας Κεραμιδίου, Βασίλη Θεοδώρου.

Μιλώντας στο συνάδελφο δημοσιογράφο, Λάζαρο Μάμαλη, ο κ. Θεοδώρου, περιέγραψε την επικρατούσα κατάσταση και τα παράπονα που δέχεται η διοίκηση του ΚΑΠΗ από την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται το διοικητικό συμβούλιο αλλά ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ηλικιωμένοι να μένουν χωρίς στέγη για περισσότερο του ενός χρόνου με αποτέλεσμα να τριγυρνούν στην πλατεία και στο κέντρο της Φαρκαδόνας, καθώς οι καφετέριες δεν ενδείκνυνται για τους ίδιους, αλλά για τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Για την ιστορία, όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου το ΚΑΠΗ είχε κλείσει το 2020 με την εφαρμογή των περιορισμών ενάντια στην μετάδοση του κορονοϊού. Το 2021, σύμφωνα με τον ίδιο αποφάσισε να κλείσει την αίθουσα του ΚΑΠΗ χωρίς να δώσει εξηγήσεις στην διοίκηση, αν και υπήρχαν ενδιαφερόμενοι για την ενοικίαση του ΚΑΠΗ. Όταν ο ίδιος επισκέφτηκε το Δήμο και το δήμαρχο Φαρκαδόνας, Σπύρο Αγναντή για να ενημερωθεί για το κλείσιμο του ΚΑΠΗ, εκείνος επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους.

«Για ένα κόστος της τάξης των 8.000 – 10.000 έκλεισαν το ΚΑΠΗ. Το καλοκαίρι που το επέτρεπε ο καιρός καθόμασταν στις πλατείες και στα παγκάκια. Τώρα που θα πάμε, έξω στην βροχή και στο κρύο. Που θα συζητάμε ως ηλικιωμένοι και ως διοίκηση στην εκκλησία;

Απευθύνω έκκληση στο Δήμο και στην αντιπολίτευση να καθίσουν και να βρουν μια λύση. Να στηρίξουν την Τρίτη Ηλικία», τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

Καταλήγοντας να υπογραμμιστεί ότι το ΚΑΠΗ της Φαρκαδόνας ήταν το πρώτο που λειτούργησε στην περιοχή με κάθε νόμιμο τρόπο και με Δημοτικό ΑΦΜ.