Σεμινάρια ζωής πραγματοποίησε το ΕΚΑΒ στην Φαρκαδόνα

«ΕΚΑΒ be SAFE – Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ», ήταν το κεντρικό μήνυμα που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης από την κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας. Μήνυμα που έστειλαν διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας Τρικάλων του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης.

Σύμφωνα με την «Krini Live» η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Τρικάλων που βρέθηκε στην Φαρκαδόνα, πραγματοποίησε σεμινάριο Καρδιο-πνευμονική Αναζωογόνηση και για τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, όπως και λοιπές χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες θα σταθούν σωτήριες για μια ζωή που βρεθεί σε κίνδυνο.

Τα σεμινάρια εντάσσονται στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα «ΕΚΑΒ be SAFE-Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».

Σημειώνεται ότι η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που έχει θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των πολιτών.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας Θάνος Κούτσικος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Φαρκαδόνας, Γιώργος Γεωργίου, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Στεργίου – Μπότη και ο πολιτευτής της ΝΔ Μικέλης Χατζηγάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.