Βαρύτητα σε έργα που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα των σχολικών κτηρίων

Υπεγράφη από το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη η σύμβαση που αφορά τη συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων – κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου

Πολύμορφη φαίνεται πως είναι η δράση του Δήμου Φαρκαδόνας, ο οποίος προσπαθεί με τα έργα να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν διαφόρους τομείς.
Μετά τα έργα που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν και αφορούν την εσωτερική οδοποιία, την ύδρευση, την αγροτική οδοποιία και άλλα, βαρύτητα πλέον δίνεται και στο τομέα της εκπαίδευσης με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την απομάκρυνση των προβλημάτων στα σχολικά κτήρια. Η καταγραφή των προβλημάτων έγινε το προηγούμενα διάστημα τόσο από την Αντιδημαρχία Παιδείας, όσο και από τις Σχολικές Επιτροπές, μεταφέρθηκαν και αξιολογηθήκαν από την δημοτική Αρχή που είναι πανέτοιμη να ξεδιπλώσει το σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Ως προς αυτό ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης υπέγραψε τη σύμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών και προβλήματα που καταγράφονται στις σχολικές μονάδες της ακτίνας δράσης του.
Το έργο αφορά τη συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων – κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου. Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε αίτημα τόσο της διεύθυνσης του σχολείου, όσο και τους συλλόγου γονέων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 15.871,99 ευρώ, και εντάσσεται στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
Κατά το παρελθόν ο Δήμος είχε προχωρήσει και στην αναβάθμιση του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Γριζάνου.
Συγκεκριμένα, είχαν κατεδαφιστεί οι παλιές τουαλέτες που βρισκόταν στο αύλειο χώρο.
Οι εξωτερικές τουαλέτες δεν χρησιμοποιούνταν καθώς είχαν κατασκευαστεί νέες, εντός της εκπαιδευτικής μονάδας και έτσι το προαύλιο ελευθερώθηκε και με την ανάπλαση του οι μαθητές να έχουν περισσότερο χώρο στην διάθεσή τους για παιχνίδια και σχολικές δραστηριότητες.
Κυρίαρχος στόχος των έργων η ασφάλεια των μαθητών και η συντήρηση και η προστασία των σχολικών κτηρίων.