Το φαινόμενο είναι έντονο με τους κατοίκους να προβληματίζονται και να φοβούνται για περιστατικά επιθέσεων σε ανυποψίαστους πολίτες

Έντονες διαμαρτυρίες εκφράζονται από κατοίκους της δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας σχετικά με την εμφάνιση αδέσποτων σκύλων σε κεντρικούς και μη δρόμους του οικισμού.

Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονα, σύμφωνα με τους κατοίκους, ειδικά τις βραδινές ώρες με τα αδέσποτα να είναι επιθετικά λόγω του σκότους.

Σύμφωνα με την «Krini Live» ο κίνδυνος σημειώνουν οι κάτοικοι είναι εντονότερος για τα παιδιά τα οποία λόγω καλοκαιριού απολαμβάνουν το παιχνίδι τους με τα ποδήλατά τους και να μην μπορούν να διαχειριστούν ένα περιστατικό επίθεσης. αναφέρουν ότι κατά καιρούς και δη την περσινή περίοδο στην Φαρκαδόνα, υπήρξαν περιστατικά επιθέσεων από αδέσποτα σε πολίτες, ταυτόχρονα και σε μικρά παιδιά, εκφράζοντας τους φόβους για κάτι ανάλογα.

Οι διαμαρτυρίες πλέον είναι έντονες και εστιάζονται κατά της δημοτικής Αρχής, η οποία όπως σημειώνουν δείχνει αδυναμία στην διαχείριση του φαινομένου. Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και η αρμόδια Αντιδημαρχία θα μπορούσε άμεσα να προχωρήσει στην συλλογή των αδέσποτων και στην φιλοξενία στο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο πρώην κτηνιατρείο της Φαρκαδόνας, προκειμένου να παρέχονται όλα τα απαιτούμενα και αναγκαία στα εγκαταλειμμένα ζώα και να αποτραπεί κάθε κίνδυνος τόσο για τα ίδια, όσο και τους πολίτες.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα παρά τις οχλήσεις δεν υπάρχει παρέμβαση με αποτέλεσμα τα παράπονα να εντείνονται.