Τρικαλινοί έσπευσαν μαζικά να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες των Τεμπών 

Στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και διεθνώς βρίσκονται στραμμένα τα βλέμματα όλων των Ελλήνων. Ο νους όλων βρίσκεται στις ψυχές που χάθηκαν, αναπάντεχα, αλλά και σε εκείνα τα πολλά άτομα που είτε νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, είτε δίνουν μάχη στις ΜΕΘ για να κρατηθούν στην ζωή.

Από την πρώτη στιγμής της τραγωδίας οι υγειονομικές Αρχές σε όλη τη χώρα, ταυτόχρονα και στην Θεσσαλία, απηύθυναν έκκληση στο κόσμο για προσφορά αίματος για τις αυξημένες ανάγκες των τραυματιών. Χιλιάδες πολίτες σε όλη την χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σπεύδοντας σε νοσοκομεία, αλλά σε υπαίθριες εκστρατείες συγκέντρωσης αίματος όπως αυτή στη γειτονική Λάρισα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στα Τρίκαλα, με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΤ, που άρχισε να συγκεντρώνει αίμα για τους τραυματίες.

Απίστευτη και συνάμα συγκινητική υπήρξε η προσέλευση των Τρικαλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Όπως δήλωσε χθες στη Λέσχη 97,6 η διευθύντρια της αιμοδοσίας κα. Δημητριάδου, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200 φιάλες αίμα και το τμήμα θα εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο που προσέρχεται στην αιμοδοσία.

«Είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, ένα δείγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Έχουμε συλλέξει από χθες πάνω από 200 φιάλες, και είναι συγκινητικό ότι οι περισσότεροι ήταν νέα παιδιά που έδωσαν πρώτη φορά αίμα. Το τμήμα δουλεύει από το πρωί στις 8.30 ως τις 14.30 και απόγευμα από 17.30 ως 20.00. Όσοι θέλουν να έρθουν, ας έρθουν, εμείς σαν τμήμα είμαστε εδώ και θα ανταπεξέλθουμε με την ψυχή μας, θα εξυπηρετήσουμε όλον τον κόσμο που θα προσέλθει.Τέτοια μεγάλη προσέλευση και τόσο ενδιαφέρον από τον κόσμο είχαμε ξαναδεί στην πυρκαγιά στο Μάτι.», ανέφερε η διευθύντρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *