Τρία έργα για τον οικισμό των Ελληνοποντίων ζήτησε από τον Υπουργό ο Δήμος Φαρκαδόνας

Θετικός ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για την χρηματοδότηση των έργων που θα ανοίξουν το δρόμο της παράδοσης των κατοικιών στους δικαιούχους

Αρκετό διάστημα τώρα από την ολοκλήρωση της κατασκευής των οικιών που θα φιλοξενήσουν μελλοντικά τις οικογένειες των Παλιννοστούντων Ομογενών, ο Δήμος Φαρκαδόνας έχει δείξει το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων που θα ανοίξουν το δρόμο για την παράδοση των κατοικιών τους δικαιούχους.

Ενδιαφέρον, ώστε κάποια στιγμή οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων να μεταφερθούν στα σπίτια, αφήνοντας πίσω τα κοντέινερ στα οποία φιλοξενούνται περισσότερο των 25 χρόνων.

Το θέμα, όπως είναι γνωστό απασχόλησε κατά το παρελθόν και συνεχίζει να απασχολεί. Πρόσφατα είχε τεθεί και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας. Όπως είχε αναφερθεί στην τότε συνεδρίαση η μεταφορά των Ομογενών δεν μπορεί να συμβεί καθώς απαιτούνται διάφορα έργα, τα οποία κοστίζουν και ο Δήμος δεν μπορεί να τα καλύψει. Μάλιστα τότε είχε ειπωθεί ότι θα επιταχυνθούν οι προσπάθειες προκειμένου να καταβληθεί κονδύλι από το Υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση των έργων.

Η προχθεσινή έλευση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη στην περιοχή, αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για το Δήμο να μεταφέρει από κοντά το πρόβλημα και να αιτηθεί τρία σημαντικά έργα για τον οικισμό.

Το υπόμνημα κατατέθηκε από τον αντιδήμαρχο Έργων κ. Γιάννη Μέμηλα, με τον υπουργό να δείχνει ενδιαφέρον για το θέμα.

Ειδικότερα μέσου του εγγράφου ζητούνταν η εκτέλεση των παρακάτω έργων:

  • Αποχέτευση οικισμού Ελληνοποντίων Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 315.000 ευρώ.
  • Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο νέο οικισμό των Ελληνοποντίων Φαρκαδόνας προϋπολογισμού 163.139.79 ευρώ.
  • Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων του οικισμού των Παλιννοστούντων Φαρκαδόνας προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Μέσω του εγγράφου – αιτήματος συμπεριλαμβανόταν προς ενημέρωση το πρωτόκολλο διοικητικής παράδοσης – παραλαβής για χρήση των κατοικιών, το χρονοδιάγραμμα του έργου, καθώς και οι μελέτες που συνέταξαν οι Υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την υλοποίηση των τριών εργολαβιών.