Τρέξε κόσμε και πάρε πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα

Στα 0,65 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κάνοντας πολλούς να τρέξουν να γεμίσουν τους λέβητες

Ίσως, αν κάποιος ισχυριζόταν ότι θα φτάσει η στιγμή που το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλούνταν προς 0,65 του ευρώ, θα τον θεωρούσαμε τρελό και φαντασιόπληκτο. Κι όμως αυτό ήρθε να συμβεί καθώς το πετρέλαιο θέρμανση σήμερα Πέμπτη 7 Μάϊου πωλείται στην προαναφερόμενη τιμή.

Την συγκεκριμένη τιμή δεν την φανταζόταν κανείς, καθώς την τελευταία 8ετια το πετρέλαιο θέρμανσης άγγιζε ιδιαίτερα υψηλές τιμές και ξεπερνούσε κατά πολύ το 1 ευρώ αγγίζοντας το 1,20 ευρώ αρκετούς μήνες. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να στραφούν σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης, αέριο, ξύλα, πέλετ κ.α. προκειμένου να γλιτώσουν τα αυξημένα έξοδα.

Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο η τιμή του πετρελαίου ακολουθήσε πτωτική πορεία. Σήμερα έφτασε να πωλείται σχεδόν στο μισό από το χειμώνα αγγίζοντας τα 65 λεπτά. Το γεγονός αυτό, ώθησε πολλούς από τις προηγούμενες μέρες κιόλας να σπεύσουν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες που θα τις χρησιμοποιήσουν τον ερχόμενο χειμώνα. Ειδικά σήμερα η κίνηση στα πρατήρια της περιοχής μας, όσο και ευρύτερα στο νομό ήταν ιδιαίτερα έντονη, με τους πολίτες να σπεύδουν να παραγγείλουν πετρέλαιο και να επωφεληθούν. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Ωστόσο καθημερινά υπάρχει έντονη κίνηση στα πρατήρια καθώς υπάρχει φόβος ανόδου της τιμής τις επόμενες μέρες έως και το τέλος της διαδικασίας διάθεσης.