Τραγικές συμπτώσεις και το σκληρό παιχνίδι της μοίρας που χτύπησε την οικογένεια του αδικοχαμένου Αχιλλέα Λίτσιου

Ήταν 12 το μεσημέρι της Τρίτης 28ης Σεπτεμβρίου, όταν η οικογένεια της αδικοχαμένης μαθήτριας στο Πέταλο του Μαλιακού, Αικατερίνης Λίτσιου, την αποχαιρετούσε για το μεγάλο ταξίδι. Στα 15 της, χρόνια, η μαθήτρια της Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας, άφηνε μια ημέρα πριν, 27 Σεπτεμβρίου 2004, την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο, μαζί με 6 ακόμη συμμαθητές της, σ’ ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, που είχε ως συνέπεια το θάνατο 7 αγγελουδιών και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη συμμαθητών τους.

Η μοίρα θέλησε να χτυπήσει σκληρά την οικογένεια, όπως φυσικά και τις υπόλοιπες οικογένειες που έχασαν τα βλαστάρια τους, στο τραγικό δυστύχημα του Μαλιακού.

Ήρθε δυστυχώς να προκαλέσει ένα νέο σκληρό χτύπημα στην οικογένεια Λίτσιου, που χρόνια τώρα, τα μέλη της ύψωναν το βλέμμα στον ουρανό για να δουν, έστω και για δευτερόλεπτα να φτερουγίζει το αγγελικό πρόσωπο της Κατερίνας τους.

Δεκαοχτώ χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, ανήμερα της τραγικής επετείου, έφυγε από την ζωή μετά από μια σύντομη και δυσάρεστη περιπέτεια υγείας, ο πατέρας της οικογένειας, ο Αχιλλέας Λίτσιος σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το νέο τραγικό συμβάν για την οικογένεια Λίτσιου. Η 27η Σεπτεμβρίου αποτελεί μια αποφράδα ημέρα για την οικογένεια που θρηνεί κόρη και πατέρα που έφυγαν από την ζωή την ίδια ημερομηνία.

Η είδηση του θανάτου του Αχιλλέα Λίτσιου, αγρότη – εμπόρου γεωργικών προϊόντων προκάλεσε σοκ στην μικρή κοινωνία του Γριζάνου αλλά ταυτόχρονα και σ’ όλο το Δήμο μας.

Σοκ για ένα άνθρωπο καλοσυνάτο, δοτικό, ευγενικό, καλόκαρδο και πάντα χαμογελαστό, παρά το βαρύ πόνο που κουβαλούσε στην καρδιά του μαζί με την σύζυγό του, Χρυσάνθη. Όλοι όσοι γνώριζαν το Αχιλλέα, μόνο καλά λόγια είχαν και έχουν να πουν. Ένας απλός χαρακτήρας που παρά το βαρύ φορτίο που κουβαλούσε από νεαρή ηλικία, μόλις 38 ετών, όταν έχασε την Κατερίνα του, προσπαθούσε να απαλύνει στο μέτρο του δυνατού, τον πόνο της οικογένειας, να δώσει κουράγιο στην αγαπημένη του σύζυγο, να σταθεί δίπλα σε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές στους συγχωριανούς του και σε όσους συνεργαζόταν.

Τα τελευταία 18 χρόνια δεν ξέχασε ούτε μέρα την αγαπημένη του Κατερίνα. Πάντα την είχε στην σκέψη του κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Κοιτάζοντας την φωτογραφία στο σπίτι, κάνοντας την, παρέα στο νεκροταφείο του χωριού όπου ενταφιάστηκε. Ένιωθε σαν να την είχε δίπλα της, σαν την προστάτευε, σαν να την συμβούλευε. Κι ένιωθε ότι αυτή άκουγε. Ένιωθε ότι βρισκόταν δίπλα με όλη την οικογένεια, στο οικογενειακό τραπέζι, στις χαρές και στις πίκρες, στις αποφάσεις που λάμβαναν από κοινού τα μέλη της.

Χθες 27 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αχιλλέας Λίτσιος αναχώρησε για το μεγάλο ταξίδι.

Και ο πόνος που άφησε πίσω στην σύζυγο του Χρυσάνθη, στα παιδιά του Αθηνά – Νικόλαο Καρατζόγλου και Αικατερίνη Λίτσιου είναι μεγάλος και δυσβάσταχτος. Για τον ίδιο από χθες ίσως και να ήταν ημέρα γιορτής, όσο παράλογο κι αν ακούγεται για την απώλεια ενός τόσο νέου ανθρώπου. Γιορτής γιατί θα έσμιγε με την αγαπημένη του κορούλα. Γιατί θα αντάμωνε στη γειτονιά των Αγγέλων με την Κατερίνα του. Να την αγκαλιάσει και να την προσέχει στην αιωνιότητα και να παρατηρούν από κοινού από ψηλά τη μαμά, τις κόρες, τις αδελφές.

Οικογένεια, φίλοι όλο το χωριό και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής τον αποχαιρετούμε με βαρύ πόνο το απόγευμα της Τετάρτης, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γριζάνου στις 17:00 μ.μ.

Καλό Παράδεισο Αχιλλέα.