Τοπικό χρώμα στο προεδρείο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων

Ο μέχρι πέρυσι διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Οιχαλίας Χρήστος Τρικάλης επανεκλέχτηκε πρόεδρος ενώ γενικός γραμματέας ο νυν διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Φαρκαδόνας Γιώργος Τσιάκαλος  

Τα ηνία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών αναμένεται να κρατήσει για μια ακόμη τριετία ο Χρήστος Τρικάλης, ο οποίος επανεκλέχτηκε πρόεδρος μετά την προχθεσινοβραδινή συγκρότηση σε Σώμα.

Οι νεοεκλεγμένοι στη διοίκηση συνεδρίασαν το βράδυ της Δευτέρας με σκοπό να εκλέγει το νέο προεδρείο. Μετά την συζήτηση που ακολούθησε πρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Τρικάλης, ο οποίος να σημειωθεί ότι στις εκλογές είχε αναδειχτεί πρώτος σε σταυρούς με την παράταξης της «ΔΑΚΕ ΠΕ». Οι υπόλοιπες θέσεις κατανεμήθηκαν ως εξής: Αντιπρόεδρος Ευστάθιος Ευθυμίου, γενικός γραμματέας Γεώργιος Τσιάκαλος, ταμίας Κωνσταντίνος Γαβρίτσας, και μέλη οι, Ιωάννα Καρατζούνη, Γεωργία Παπαγεωργοπούλου, Γεώργιος Τουρκογέωργος, Δημήτριος Παπασπύρου και Χρήστος Γούλας.

Σημειωτέον ότι στις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν στις 7 Νοεμβρίου η «ΔΑΚΕ» έλαβε 266 ψήφους και ποσοστό 35,90%, η «ΔΗ.ΣΥ. – ΑΚΕ» 159 ψηφοδέλτια και ποσοστό 21,49%, η «ΕΚΕ» 135 ψηφοδέλτια και ποσοστό 18,21%, η «Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ)» 97 ψηφοδέλτια και ποσοστό 13,10% και η «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση» 84 ψηφοδέλτια και ποσοστό 11,34%.

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Συλλόγου και των υπολοίπων αιρετών Οργάνων συμμετείχαν, ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα 794 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.