Το Ζάρκο στην πλοκή των Αγρίων Μελισσών και στο βιβλίο της Μελίνας Τσαμπάνη

Η Βιολέτα μια από τις ηρωίδες της σειράς «Άγριες Μέλισσες» παρουσιάζεται στο βιβλίο της συγγραφέα με καταγωγή από το Ζάρκο η οποία λίγα χρόνια αργότερα μεταναστεύει ως νύφη στο Διαφάνι

Οι Άγριες Μέλισσες, η τηλεοπτική σειρά εποχής που παρουσιάζεται την τελευταία διετία στον «ΑΝΤ1» και θα συνεχιστεί και φέτος, κεντρίζοντας την προσοχή χιλιάδων τηλεθεατών ανά την χώρα, πλέον κυκλοφορεί και σε βιβλίο που φέρει την υπογραφή της Μελίνας Τσαμπάνη.

Με αναφορές σε πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας, αλλά και ηθοποιούς με καταγωγή από τα Τρίκαλα, η τηλεοπτική σειρά αποτέλεσε από τις διασημότερες την τελευταία διετία. Συγκίνησε με την πλοκή της καθώς αναφέρεται σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, τότε που η Ελλάδα προσπαθούσε να σηκώσει κεφάλι, μετά από Παγκόσμιο πόλεμο και εμφύλιο. Η ιστορία λοιπόν τόσο στην τηλεοπτική σειρά εποχής, όσο και στο βιβλίο διαδραματίζεται στο Θεσσαλικό κάμπο στα τέλη της δεκαετίας του 50 και σε ένα χωριό της Λάρισας. Μετά την αναφορά στην τηλεοπτική σειρά το περασμένο χειμώνα στο χωριό της Κρήνης και στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, πλέον η συγγραφέας στο βιβλίο της αναφέρεται στο Ζάρκο Τρικάλων.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» μια από τις ηρωίδες του της σειράς και του βιβλίου της Μελίνας Τσαμπάνη, η Βιολέτα, μέσα στο λογοτέχνημα, (σελ.276-277) αναφέρεται πως κατάγεται από το Ζάρκο. Εκεί ο σύζυγός της, ο Σταμάτης, σε μια επίσκεψη και σε ένα πανηγύρι του χωριού, επισκέπτεται κάποιους συγγενείς του, την ερωτεύεται και λίγους μήνες αργότερα παντρεύονται στην εκκλησιά του Ζάρκου για να την πάρει μαζί του στο Διαφάνι. Στο ίδιο βιβλίο γίνεται αναφορά σε γεγονότα που σημάδεψαν την πολεμική περίοδο των Τρικάλων, με τον απαγχονισμό από τους Γερμανού των 5 ΕΠΟΝιτων καθώς και σε άλλα γεγονότα.

Μια αναφορά σε ένα χωριό του Δήμου μας, που θα βρίσκεται χαραγμένο για πάντα στις σελίδες του βιβλίου.

Πλέον ευχόμαστε και κάποια από τα γυρίσματα της σειράς να γίνουν στα χωριά μας μιας και υπάρχει αναφορά στην περιοχή μας…


1 σχόλιο