Η πανδημία θα φρενάρει πολλές διαδικασίες στο Δ.Σ. Φαρκαδόνας

Προβληματισμός για το πώς θα διεξαχθεί η μυστική ψηφοφορία για το προεδρείο και τις επιτροπές τον ερχόμενο Νοέμβριο, μιας και η αίθουσα δεν επαρκεί σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το νόμο

Το πρώτο μισό της δημοτικής περιόδου συμπλήρωσε την 1η Σεπτεμβρίου και η δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας. Πλέον και σε περίπου δυο μήνες από σήμερα αναμένεται σύμφωνα και με τα όσα ορίζει ο νόμος, η εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου καθώς επίσης και η εκλογή των μελών Των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικής Επιτροπής αλλά και των υπολοίπων Οργάνων.

Κι αν το Σεπτέμβριο του 2019 η εκλογή του προεδρείου και των επιτροπών φάνταζε εύκολη υπόθεση για την τότε δημοτική Αρχή, του πρώην δημάρχου και αποθανόντα, Γιάννη Σακελλαρίου, πλέον για την νυν δημοτική Αρχή και το δήμαρχο, Σπύρο Αγναντή, αποδεικνύεται δύσκολη, εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» o προβληματισμός που εγείρεται αυτή τη στιγμή για τον νυν πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Βασίλη Κουκώνη, είναι πως θα διεξαχθεί η εκλογή του νέου προέδρου και των μελών των Επιτροπών, καθώς η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βάση του νόμου και των τετραγωνικών θεωρείται μικρή για τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων.

Σύμφωνα με το νόμο το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας δεν μπορεί να συγκληθεί δια ζώσης μιας και η αίθουσα δεν επαρκεί. Στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας συμμετέχουν 27 δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος και 1 γραμματέας. Στο σύνολο 29 άτομα. Για να συγκληθούν απαιτείται χώρος 145 τ.μ. και φυσικά το σύνολο των παραβρισκόμενων να είναι εμβολιασμένοι με δυο δόσεις ή με το μονόδοσο εμβόλιο. Ωστόσο η αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Φαρκαδόνας δεν αφήνει περιθώρια για δια ζώσης σύγκληση μιας και καταλαμβάνει επιφάνεια 125 τ.μ. αυτό δημιουργεί εμπόδια κι ως φαίνεται αν συνεχιστούν τα μέτρα που είναι το πιο πιθανό σήμερα, θα καθυστερήσει αρκετά ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να επιστρέψουν στην καθημερινότητα.

Σύμφωνα με το νόμο οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του προεδρείου και των επιτροπών προγραμματίζεται για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, συγκεκριμένα στις 7 Νοεμβρίου. Ωστόσο αν η κατάσταση με την πανδημία δεν αλλάξει θεωρείται βέβαιο ότι το δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή προεδρείου και επιτροπών θα πρέπει να βρει άλλον χώρο για την δια ζώσης μυστική ψηφοφορία ή να περιμένει τις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ