Το Πετρωτό τίμησε τους πολιούχους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Πιστοί, κάτοικοι του χωριού έσπευσαν να τιμήσουν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, στους οποίους είναι αφιερωμένος ο κεντρικός ενοριακός ναός

Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό του Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας.

Κάτοικοι του χωριού έσπευσαν να τιμήσουν την εορτή, προστατών του χωριού, ο ναός των οποίων, κοσμεί το κέντρο του χωριού και αποτελεί τόπο θρησκευτικής λατρείας και κατάθεσης των αιτημάτων των πιστών.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Αγίας Εικόνας Κωνσταντίνου και Ελένης από νέους του χωριού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν ανήμερα της εορτής το πρωί της Παρασκευής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Στις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μας ο Αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας Βαγγέλης Κοσμάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας Μιχάλης Μπαγιώτης, ο πρόεδρος του Πετρωτού κ. Βαγγέλης Αλεξίου κ. ά.

Για δεύτερη χρονιά φέτος λόγω της πανδημίας δεν διεξήχθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις κάτι ανάλογο που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια παραμονή και ανήμερα της εορτής.