Το Πετρωτό τίμησε τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου

Την μνήμη των Ισαποστόλων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τίμησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής αλλά και σήμερα Δευτέρα οι κάτοικοι του Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας. Στο κεντρικό ενοριακό Ναό που είναι αφιερωμένος στην μνήμη των Αγίων το απόγευμα της Κυριακής, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Λίγο αργότερα κλήρος και λαός πραγματοποίησαν την περιφορά της Αγίας Εικόνας των Κωνσταντίνου και Ελένης, δια μέσου κεντρικών οδών του χωριού με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου τελέστηκε δέηση υπέρ των Αγίων και στη συνέχεια αρτοκλασία, μετά Θείου Κηρύγματος.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Σημειωτέον ότι για το βράδυ της Κυριακής ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρωτού. Λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις αναβλήθηκαν για ανήμερα της εορτής  στις 8:30 το απόγευμα.