Το «Πελίτι» ολοκληρώνει την Τράπεζα Σπόρων και ζητά τη συνδρομή όλων μας

Προσφάτως οι δημιουργοί του «Πελίτι», η Εναλλακτική Κοινότητα Παραδοσιακών Σπόρων που φιλοξενήθηκε το περασμένο φθινόπωρο και στην Κρήνη με την διοργάνωση μιας εξαιρετικά επιτυχημένης εκδήλωσης, ξεκίνησαν μια καμπάνια καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων για την κατασκευή της Τράπεζας Σπόρων του Πελίτι.

Σε αυτή την προσπάθεια το «Πελίτι» προσκαλεί τον καθένα μας και δη εκείνους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και παραγωγή να συνδράμουν ώστε ο στόχος να καρπίσει άμεσα και η τράπεζα σπόρων να αποκτήσει την δική της στέγη.

Το Πελίτι από το 1995 ως σήμερα έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας σε σχέση με τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων.

Έχει καταφέρει να επηρεάσει την κατάσταση στη Βουλγαρία, στην Κύπρο, στην Τουρκία, στην Ευρώπη, σε Αφρικανικές χώρες και τα τελευταία χρόνια επηρεάζει την κατάσταση και στις Η. Π. Α.

Παρόλες αυτές τις μεγάλες επιτυχίες, συνεχίζει να χάνει πολύτιμους, σπάνιους και μοναδικούς σπόρους που βρίσκονται στην κατοχή του.

Αυτή η κατάσταση είναι που με οδήγησε στο να ξεκινήσει ο εμπνευστής του εγχειρήματος, χωρίς χρήματα την κατασκευή ενός κτηρίου για να γίνει ο χώρος όπου θα φιλοξενήσει όλο αυτό το πολύτιμο υλικό.

Σήμερα έχει ολοκληρωθεί η τειχοποιία της κατασκευής.

Υπάρχει ένα μεγάλο οικονομικό χρέος και θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο άλμα για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτή η κατασκευή.

Ο δημιουργος του Πελίτι απευθύνεται σε όλους εκείνους που γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο του Πελίτι, και ζητά να κάνουμε μια προσευχή για την ολοκλήρωση της κατασκευής της Τράπεζας Σπόρων του Πελίτι, ζητώντας αν μπορούμε να στηρίξουμε οικονομικά το Πελίτι.

Τα λεφτά που χρειάζονται είναι πολλά, μπροστά στην ανεκτίμητη αξία των σπόρων που θα μπουν σε αυτό το χώρο είναι ελάχιστα.

Μπροστά στους χιλιάδες ανθρώπους που υποστηρίχτηκαν από το Πελίτι όλα αυτά τα χρόνια είναι εφικτό.

Ας δείξουμε για μια φορά ακόμη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, εμείς βάζουμε τον πήχη που θα φτάσει το όνειρο.

Εμείς δημιουργούμε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας μέσα από τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας.

Αυτό το κτήριο είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ο τραπεζικός λογαριασμός του Πελίτι είναι στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αριθμός λογαριασμού: 6198-040030-332

IBAN: GR10 0171 1960 0061 9804 0030 332

SWIFT-BIC: PIRBGRAA

Δικαιούχος: Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι

Αιτιολογία: συνδρομή.