Οργανώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Τρικάλων

Νέο κύκλο ενημερωτικών επισκέψεων στα χωριά του νομού Τρικάλων ανοίγει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» για την πληροφόρηση των αγροτών και κτηνοτρόφων, αφενός για τα προβλήματα που απασχολούν το κλάδο, αφετέρου για συντονισμό γύρω από τις κινητοποιήσει που ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Οι εξορμήσεις της «Άνοιξης» στα χωριά ξεκινούν το προσεχή Σάββατο στις 7 το βράδυ από την Ράξα και το Ρίζωμα ενώ θα συνεχιστούν:

Δευτέρα 16/1, 19:00 μ.μ. Λογγάκι, Αρδάνι, Τρίτη 17/1, 18:00 μ.μ. Φύκη, Τετάρτη 18/1, 19:00 μ.μ. Μεγαλοχώρι, Νομή, Πέμπτη 19/1, 19:00 μ.μ. Μικρό Κεφαλόβρυσο, Μεγάλο Κεφαλόβρυσο, Μεγάρχη, Παρασκευή 20/1, 18:00 μ.μ. Φαρκαδόνα, Ζάρκο.

Σύμφωνα με την απόφαση των αγροτοσυνδικαλιστών την Κυριακή 22 Ιανουαρίου θα βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών ενώ τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί το αγροτικό συλλαλητήριο στην πόλη των Τρικάλων και πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προς τη Περιφερειακή Ενότητα (με προσυγκέντρωση στα σχολεία της Μπάρας).

Η «Άνοιξη» καλεί τους αγρότες του νομού να μην δείξουν καμία αναμονή, καμία ανοχή σε αυτή την κατάσταση, να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και την ΟΑΣΤ και να διεκδικήσουν:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Ταυτόχρονα διεκδικούν:

-Ειδικά για το βαμβάκι, η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει χρήματα ώστε να υπάρχει αναπλήρωση έως και 1 ευρώ το κιλό.

-η κατάκτηση των μηλοπαραγωγών της Λάρισας (300 ευρώ ανά στρέμμα ως αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος) να ισχύσει για όλους τους μηλοπαραγωγούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.