Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Θ. Μπούγα στη Φαρκαδόνα προετοιμάζει υποψηφίους για τις εξετάσεις PTE General όλων των επιπέδων

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρίας Θ. Μπούγα αναλαμβάνει την προετοιμασία υποψηφίων για τις εξετάσεις PTE General όλων των επιπέδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη του φροντιστηρίου κα Μπούγα, αποτελεί επίσημη εξετάστρια της Pearson CPTE GENERAL.

Το πιστοποιητικό PEIC (PTE General) έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνει άτομα διαφόρων ηλικιών στην εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας. Αναγνωρισμένο από Ofqual, SQA, DfES & CCEA – Αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6973313551 ή να επισκέπτονται στη Φαρκαδόνα Κέντρο Ξένων Γλωσσών, έναντι του παλαιού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Οι επόμενες εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις:

·         8 Οκτωβρίου 2022.

·         12 Νοεμβρίου 2022.

·         10 Δεκεμβρίου 2022.

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών εύχεται μια καλή γόνιμη και εποικοδομητική χρονιά σε όλους τους μαθητές. Παραθέτει παράλληλα ένα κείμενα της συναδέλφου εκπαιδευτικού Χριστίνας Μάρκελλου με αφορμή την έναρξη του διδακτικής χρονιάς και τις ευχές προς την μαθητική κοινότητα.

«Εύχομαι σε όλους, μαθητές, γονείς και συναδέλφους ότι καλύτερο. 

Λίγη τροφή για σκέψη στους γονείς με την ελπίδα να βοηθήσουν τα παρακάτω. 

Είναι κατανοητό πως θέλετε τα παιδιά σας να τελειώσουν με τα αγγλικά τους το συντομότερο δυνατόν. Όμως μια γλώσσα δεν είναι κάτι που μπορείς να ξεπετάξεις. Όχι αν θέλετε να υπάρχει ουσία….

Αυτή η ουσία έχει σημασία, αυτό πρέπει να αναζητά κανείς. Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά σας να μάθουν πραγματικά τη γλώσσα. Αυτό θα απαιτηθεί από την ίδια τη ζωή. Μη μένετε απλά στο να πάρει ένα πιστοποιητικό. Σίγουρα χρειάζεται και αυτό αλλά για να αποδεικνύει την πραγματική γνώση. 

Ας πούμε πως αγοράζετε ένα σπίτι υπέροχο εξωτερικά αλλά εσωτερικά ταλαίπωρο. Δεν θα είναι κατοικήσιμο. Θα δινατε τα χρήματα σας για αυτό; 

Μείνετε στην ουσία λοιπόν. Μείνετε στη γνώση. 

Δεν κάνουμε αγώνα δρόμου. Μαθαίνουμε μια γλώσσα. Η μάθηση είναι ένα ταξίδι. Δεν είναι ο στόχος να φτάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στο τέρμα τρελαμένοι κι έχοντας κάνει τα απολύτως απαραίτητα κι αυτά με ερωτηματικό. Δεν υπάρχει τέρμα. Ακόμη κι όταν φύγουν από εμάς τα παιδιά σας θα συνεχίσουν να μαθαίνουν. Αλλά ας γίνουν όλα όπως πρέπει. 

Μην έχετε ως μοναδικό κριτήριο την τιμή. Ρωτήστε κι αλλά πράγματα. Φυσικά καταλαβαίνουμε ποσό δύσκολα είναι όλα. Λογικά σας ενδιαφέρει η τιμή όμως χρειάζεται προσοχή γιατί αν εστιάσει κανείς μόνο σε αυτό ίσως χάσει άλλα σημαντικά πράγματα. Κάντε έρευνα αγοράς.  Οι περισσότεροι έχουμε προσπαθήσει να έχουμε όσο πιο προσιτές τιμές γίνεται. Εξάλλου κι εμείς τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε. 

Μη κάνετε εσείς τα μαθήματα του παιδιού στο σπίτι. Του στερείτε τη δυνατότητα να μάθει να βρίσκει λύσεις και να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση του και ταυτόχρονα μας δίνετε μια λάθος εικόνα για τον μαθητή.  Ξέρουμε πως τα παιδιά ειδικά σε μικρές ηλικίες έχουν πειθώ. Ειδικά όταν έχετε επιστρέψει κουρασμένοι από τη δουλειά. Είτε επειδή σας τσάκισαν το νευρικό σύστημα, είτε γιατί απλά θέλετε να τα βοηθήσετε προσπαθήστε να αντισταθείτε. Αφήστε το να έρθει σε εμάς, να μας ρωτήσει. Αν θέλετε να βοηθήσετε απλά κάντε έναν έλεγχο πως εχει γράψει.   

Μη συγκρίνετε το παιδί σας με αλλά παιδιά. Εσάς σας αρέσει να σας συγκρίνουν με άλλους γονείς; Εξάλλου θα ήταν τόσο αποσπασματική αυτή η σύγκριση. Το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Δεν μαθαίνουμε όλοι στον ίδιο χρόνο με τον ίδιο τρόπο τα ίδια πράγματα. Ούτε κι εμείς κι ας είμαστε ενήλικες. Σημασία εχει να μαθαίνουμε. Καταλαβαίνουμε πως ειδικά όταν βλέπετε πως το παιδί σας εχει δυνατότητες που δεν τις εκμεταλλεύεται είναι δυσάρεστο αλλά σε τι διευκολύνει η σύγκριση; 

Μετά από εσάς, το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον τους, είμαστε εκείνοι που θα περάσουμε τόσα χρόνια με τα παιδιά σας. Ακόμη και οι δάσκαλοι στο σχολείο αλλάζουν. Θα τα δούμε μαζί με εσάς να μεγαλώνουν και θα μοιραστούμε τις χαρές και τις λύπες τους. 

Και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με αγάπη.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.